Ședința de Consens Comunitar din cadrul Proiectului ,,MĂ IMPLIC”

La 10 martie 2021, ora 14.00, în incinta Casei de Cultură din localitate, echipele s. Mihăileni, s. Baraboi și s. Ochiul Alb s-au întrunit în cadrul Ședinței de Consens Comunitar, activitate din cadrul proiectului de implicare civică în guvernarea locală ,,MĂ IMPLIC”. Activitatea a fost coordonată de către facilitatorul comunitar Domnul Moscalu Nicolae.


Participanți au făcut cunoștință cu specificului proiectului ”MĂ IMPLIC”, a fost realizat consensul asupra inițiativei APL de modernizare a serviciului public de management al deșeurilor solide. Au fost aleși membrii Echipei de Inițiativă Comunitară (EIC) prin consens, unde cetățenii au delegat atribuțiile și competențele EIC, precum și specificul postului de membru al EIC – voluntari.


Au fost enumerate etapele care urmează a fi parcurse în procesul de îmbunătățire a serviciului public de management al deșeurilor solide în satul Mihăileni, Baraboi și Ochiul Alb.
S-a planificat următorul atelier de lucru pentru data de 19 martie 2021, ora 14.00, în incinta Casei de Cultură Mihăileni.


În Mihăileni, Baraboi și Ochiul Alb, în perioada 2021 – 2023, va fi implementat proiectul de îmbunătățire a serviciului de management al deșeurilor solide. Drept urmare, condițiile de trai din localitate și nemijlocit calitatea vieții cetățenilor vor fi mai bune.

Scopul proiectului ,,Mă Implic” este de a crea condiții ca populația din mediul rural (sate și comune) din Republica Moldova să aibă acces echitabil la servicii publice de calitate. Proiectul „MĂ IMPLIC” este finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și implementat de Skat Consulting Ltd.
Swiss Cooperation in Moldova

Acest articol a fost publicat în Noutăți. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.