Atelier de elaborare a viziunii procesului de modernizare a serviciului intercomunitar de gestionare a deșeurilor solide organizat în cadrul Proiectului ”MĂ IMPLIC” la Mihăileni

La 24.03.2021, în incinta Casei de Cultură din localitate s-a desfășurat atelierul de elaborare a viziunii procesului de modernizare a serviciului intercomunitar de gestionare a deșeurilor solide în s. Mihăileni și în comunitățile partenere Ochiul Alb și Baraboi. La atelier au participat 18 membri ai Echipei de Inițiative Comunitare EIC.

Participanții, ghidați de facilitatorul comunitar Domnul Moscalu Nicolae au abordat următoarele aspecte:
• Analiza situației actuale în domeniul gestionării deșeurilor solide;
• Stabilirea VIZIUNII procesului de modernizare a serviciului, si anume Crearea unui serviciu intercomunitar de gestionare a deșeurilor solide modern și durabil cu și pentru cetățeni responsabili și conștienți, asigurându-se un mediu ambiant sănătos.
• Elaborarea MISIUNII EIC de modernizare a serviciului, care prevede Mobilizarea și implicarea cetățenilor din satele Mihăileni, Ochiul Alb și Baraboi la crearea și dezvoltarea unui serviciu modern și durabil de gestionare a deșeurilor solide.

Următoarea ședință la care se vor elabora celelalte aspect ale planului de lucru va avea loc la 14 aprilie.

În perioada 2021 – 2023, în Mihăileni, Baraboi și Ochiul Alb, va fi implementat proiectul de creare a serviciului de management al deșeurilor solide. Drept urmare, condițiile de trai din localitate și nemijlocit calitatea vieții cetățenilor vor fi mai bune.

Scopul proiectului ,,Mă Implic” este de a crea condiții că populația din mediul rural (sate și comune) din Republica Moldova să aibă acces echitabil la servicii publice de calitate. Proiectul „MĂ IMPLIC” este finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și implementat de Skat Consulting Ltd.
Swiss Cooperation în Moldova

Maimplic #skat #SDC

Ar putea fi o imagine cu unul sau mai mulţi oameni şi interior
Acest articol a fost publicat în Noutăți. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.