Gimnaziul Mihăileni

MOTTO: ,,Schimbarea este legea vieţii. Acei care privesc numai la trecut sau la przent, în mod sigur vor pierde vitorul.

Învăţămîntul în satul Mihăileni a trecut prin mai multe etape de dezvoltare.  S-a deschis şcoala primară în anul 1935, clădirea căreia a fost construită cu ajutorul comunităţii locale. Mai apoi, după război a fost deschisă o şcoală de 7 clase. Iar  din anul 1953 au fost deschise 2 şcoli: şcoala medie şi şcoala de 8 ani. Teritorial în anul 1976 denumirile şi statutul şcolilor au fost schimbate  în legătură cu faptul, că a fost construită o clădire nouă unde s-a stabilit sediul școlii medii ( pe teritoriul  şcolii de 8 ani).

În anul 1985 şcoala de 8 ani (fosta medie) a trecut în local nou. În prezent , gimnaziul Mihăileni are un lăcaş în care sînt 15 auditorii de studii, dintre care 1 laborator de chimie şi fizică, 1 laborator de biologie, cabinet de menaj (fete), cabinet de educaţie tehnologică. Mai dispune de sală de sport, cantină şi bibliotecă.

Colectivul   gimnaziului Mihăileni oferă servicii instructiv educative în s.Mihăileni, sectorul 3 și 4. Activează 22 cadre  didactice, 2 cumularzi, 1 prof-grad did.I,  15 prof-grad did II. În unitatea de învățământ își fac studiile elevi 181 repartizați  în 9 clase. Studiile se petrec  în sălile de clasă bine amenajate. Copiii  claselor primare sunt alimentați gratis. Din numărul de copii, 15 sunt din familii vulnerabile, 13 cu CES, 2 copii fac parte din familii needucogene, 10 copii – cu ambii părinți plecați peste hotare, 24 copii – cu ambii părinți plecați.

Blocul instructiv, sport și alimentare  se repară cosmetic în fiecare an și sunt într-o stare satisfăcătoare, dar e necesar schimbarea ușilor și geamurilor.

Colectivul pedagogic în fiecare an partcipă la toate activitățile raionale și locale.

Elevii , deasemenea sunt încadrați în diferite activități raionale și locale, precum și în cadrul olimpiadelor raionale și republicane. Participă activ la concursuri sportive organizate la nivel raional și local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.