Vizită în teritoriu a Echipei Mobile din cadrul Biroului Comun de Informații și Servicii Rîșcani

STIMAŢI LOCUITORI AI S. MIHĂILENI!

La data de 08 octombrie 2021, începând cu orele 9.00 până la 12.00 în incinta primăriei Mihăileni, veți avea posibilitatea de a discuta cu reprezentanți ai Consiliului raional şi ai serviciilor desconcentrate, printre care:

Secția economie a Consiliului Raional – Crearea şi înregistrarea unei întreprinderi, Elaborarea unui plan de afaceri.

Direcţia Agricultură şi Alimentaţie-subvenţionarea producătorilor agricoli, înregistrarea şi luarea la evidenţă a maşinilor agricole, cultivarea plantelor.

Inspecţia Teritorială a Muncii – Legislaţia muncii, Salarizare, Datorii la salarii.

Serviciul Administraţie Publică-Contribuirea la realizarea politicii de stat in domeniul administraţiei publice in teritoriul raionului,colaborarea cu autorităţile administraţiei publice întru realizarea prevederilor legislaţiei in vigoare în domeniul dat.

Agenţia Teritorială de Ocupare a Forţei de Muncă – Căutarea unui loc de muncă, Cursuri de formare sau recalificare profesională.

Serviciul Relaţii Funciare şi Cadastru – Dobîndirea dreptului de proprietate prin moştenire, Donarea loturilor de pămînt, Vînzarea/cumpărarea loturilor de pămînt, Restabilirea titlului pierdut, Obţinerea loturilor de pămînt destinate pentru construcţia de locuinte pentru tinerii căsătoriţi.

Secţia Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei, Casa Teritorială de Asigurări Sociale – ajutor material, ajutor social, compensaţia nominativă pentru transport, pensii, compensaţii, perfectarea actelor pentru instituirea tutelei, tratament sanatorial, plasare în centre sociale şi aziluri.

Sunt invitaţi în special:

  • Tinerii din localitate, femeile şi bărbații apţi de muncă, care doresc să lucreze pe teritoriul raionului Rîşcani să creeze o afacere proprie sau să dezvolte afacerea pe care o gestionează în prezent;
  • Persoanele cu dizabilități ale aparatului locomotor şi pensionarii, în special care se deplasează greu.
  • Agenții economici din teritoriu.
  • Femeile care au la îngrijire copii cu vârsta mai mică de 2-3 ani.
Acest articol a fost publicat în Noutăți. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.