Una din aspirațiile cetățenilor din satele Mihăileni, Baraboi și Ochiul Alb este de a moderniza în aceste localități serviciul Managementul Deșeurilor Solide

Astazi, în incinta Casei de Cultură Mihăileni a avut loc Atelierul de lucru în cadrul căruia s-a discutat conceptul viitorului serviciu. Am fost onorați să îl avem alături pe Domnul Anatol Bucatca, reprezentant al staff-ului central Skat Consulting Ltd., consultantul tehnic Domnul Vitalie Cimpoieș și facilitatorul Domnul Nicolae Moscalu, care au manifestat interes și susținere față de noi, locuitorii satelor psrtenere. La această ședință s-au discutat sarcinile echipei de lucru și a Administrației Publice Locale. Menționăm că în cadrul sondajului realizat de către membrii Echipei de Inițiative circa 95% de cetățeni au optat pentru un serviciu modernizat de colectare separată a deșeurilor.

Cu ajutorul Întreprinderii Municipale Mihăileni Service se va asigura durabilitatea serviciului. Astfel, programul respectiv va crea condiții moderne de gestionare a deșeurilor solide, asigurând un mediu ecologic prielnic.

Scopul proiectului ”MĂ IMPLIC” este de a crea condiții ca populația din mediul rural (sate și comune) din Republica Moldova să aibă acces echitabil la servicii publice de calitate.
Proiectul este implementat de Skat Consulting Ltd. Din mijloacele oferite de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

MaIMPLIC #skat #SDC

skatconsulting

wastemanagement

Acest articol a fost publicat în Noutăți. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.