Clubul_Primarilor_Deschiși – o activitate devenită deja tradiție pentru Institutul pentru Inițiative Rurale (iRi) – la care a participat și primarul s. Mihăileni Cecan Valerian

La 16 iunie, iRi a organizat cea de a IV-a ediție a Clubului Primarilor Deschiși. Evenimentul a avut loc în orașul Drochia cu participarea a 22 reprezentanți ai APL I și II și reprezentanți a 6 OSC-ri locale din 6 comunități rurale din raioanele Drochia și Râșcani. #Aleșii_locali au avut ocazia să împărtășească din experiența lor de #implicare și #cooperare cu #societatea_civilă cu scopul dezvoltării unei culturi de #participare_civică, dar și promovarea ideii de bună guvernare participativă la nivel local, care deseori nu este cunoscută.
În cadrul atelierului de lucru, participanții au elaborat modelul lor propriu de dialog și cooperare cu cetățenii: de la intenții la acțiune, de la cazuri izolate la practici instituționalizate.
Activitatea a oferit participanților spațiu de discuții despre forme și modele de #transparență_bugetară prezentând astfel cele mai bune practici de implementare în localitățile rurale din RM. Una din așteptările atât a aleșilor locali, cât și a organizațiilor societății civile este dezvoltarea mecanismelor de creare și consolidare a parteneriatelor între actorii comunitari.
Activitatea este parte a proiectului „Cetățeni în slujba cetățenilor” implementat de Institutul pentru Inițiative Rurale (iRi) în cadrul Programului de granturi Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer.

Ar putea fi o imagine cu 5 persoane, persoane stând jos, persoane în picioare şi interior
Acest articol a fost publicat în Noutăți. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.