Trei sate din trei raioane sunt cu un pas mai aproape de serviciul de gestionare a deșeurilor

La 26 ianuarie 2022, EIC din trei localități partenere s-au întrunit în incinta primăriei Mihăileni, pentru a elabora și pregăti pentru semnare ”Acordul de asociere intercomunitară privind crearea serviciului public de colectare selectivă a deșeurilor în localitățile Mihăileni, Ochiul Alb și Baraboi”.

Obiectul acordului îl constituie angajamentul autorităților locale de a se asocia în vederea dezvoltării unui serviciu public comun de salubrizare și asumarea unor angajamente. Acordul va fi semnat în trei exemplare de către primarii localităților partenere. Activitatea a fost organizată în cadrul Proiectului MĂ IMPLIC și a fost moderată de către facilitatorul comunitar Domnul Moscalu Nicolae.

Dezvoltarea serviciului de gestiune a deșeurilor în aceste comunități va permite colectarea deșeurilor de către Întreprinderea Municipală ”Mihăileni Service” de la fiecare gospodărie pe tipuri de deșeuri. Frecvența de colectare va fi stabilita de comun acord cu comunitatea, ceea ce va asigura accesul tuturor cetățenilor la servicii de evacuare selectiva a deșeurilor, deoarece transportul specializat va merge „de la poartă la poartă” și va ridica deșeurile pre-colectate în gospodării.

Scopul proiectului ”MĂ IMPLIC” este de a crea condiții ca populația din mediul rural (sate și comune) din Republica Moldova să aibă acces echitabil la servicii publice de calitate.

Proiectul este implementat de Skat Consulting Ltd. Din mijloacele oferite de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

MaIMPLIC #skat #SDC

skatconsulting

wastemanagement

Acest articol a fost publicat în Noutăți. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.