Semnarea grantului cu Programul Comunitatea Mea

Început de an, cu noi forțe pentru s. Mihăileni începe activ cu semnarea contractului de grant între Programul Comunitatea Mea și Primăria s. Mihăileni în persoana domnului primar Valerian Cecan, ”Pentru construirea trotuarului din s. Mihăileni”. Proiectul se va desfășura până la 22 iulie 2022. Valoarea totală a proiectului constituie $93128.38. Coordonator de proiect Munteanu Igor.

În Republica Moldova IREX implementează un program de asistență tehnică – Comunitatea Mea (CM), finanțat de USAID, cu o durată de cinci ani. CM oferă asistență multilaterală administrațiilor locale (cunoscute sub denumirea de Autorități Publice Locale) pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor prestate și planificării realizate de APL-uri, precum și impactul acestor activități, pentru a mobiliza cetățenii și grupurile civice de a se angaja în soluționarea problemelor civice, precum și pentru a responsabiliza administrația locală.

Primăria Mihăileni a fost selectată în bază de concurs, în Cohorta II a APL-urilor partenere, eligibile de a primi asistență tehnică din partea CM. La data de 19 august 2019 Primăria și IREX au semnat un Memorandum de Înțelegere (MoU). CM a implicat direct angajații primăriei în diagnosticarea lacunelor existente și elaborarea unui pachet de asistență tehnică personalizată în scopul de a îmbunătăți capacitatea funcțională, sistemele interne și abilitățile personalului. Finalizând etapa de consolidare a capacităților, Primăria a fost invitată să aplice pentru finanțarea unui proiect de dezvoltare comunitară. Proiectul a fost identificat în cadrul atelierului de planificare strategică și a fost determinat ca fiind proiect eligibil pentru a fi finanțat din fondurile USAID conform criteriilor de eligibilitate aprobate de USAID. Primăria a fost selectată pentru implementarea proiectului de dezvoltare comunitară în cadrul Programul CM/IREX.

Acest articol a fost publicat în Noutăți. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.