Ședința de totalizare a concursului raional ,,Cea mai salubră și amenajată localitate – 2022”

Autoritățile publice, conform tradiției, au organizat astăzi, 27 iunie, ședința de totalizare a concursului raional ,,Cea mai salubră și amenajată localitate – 2022”, care a avut drept scop dezvoltarea tradiţiilor naţionale de amenajare şi întreţinere exemplară a localităţilor, susţinerea activităţilor practice de protecţie a mediului.

În perioada concursului, o comisie constituită din specialiști din cadrul stucturilor raionale cu atribuții în domeniu, s-a deplasat în teritoriul raionului pentru a examina situația în localități. Membrii comisiei au luat în considerare aspectul general al localităților, salubrizarea, crearea și amenajarea parcurilor, scuarurilor, asigurarea reușitei de înrădăcinare a arborilor și arbuștilor plantați în mărime de cel puțin 75%, amenajarea fântânilor, izvoarelor, intrărilor în localități, implimentarea proiectelor de renovare a infrastructurii, spațiile verzi și bazinele acvatice din intravilan și din extravilan, amenajarea cimitirelor în anul curect etc.

În baza acestor criterii comisia a totalizat rezultatele și a desemnat învingătorii. Astfel, primăria satului Văratic, primar dl Dumitru MOTELICĂ, s-a clasat pe locul I, urmată de primăria satului Mihăileni, primar dl Valerian CECAN și primăria satului Zăicani, primar dl Victor TĂBÎRȚĂ.

În cosecință autoritățile publice locale învingătoare au primit cadouri de preț, în special utilaje de îngrijire și salubrizare a terenurilor.

Totodată membrii comisiei au menționat că în cadrul acestor vizite de lucru s-a constatat că majoritatea primarilor au implicat activ instituțiile preuniversitare, de cultură, medicale, funcționarii din cadrul primăriilor în aceste acțiuni de salubrizare.

La final, președintele raionului dnul Vasile Secrieru a mulțumit tuturor pentru implicarea în organizarea eficientă a activităților de salubrizare și amenajare a teritoriului administrat.

Acest articol a fost publicat în Noutăți. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.