Ședință de lucru la Mihăileni cu reprezentați din Ochiul Alb și Baraboi organizată în cadrul proiectului MĂ IMPLIC

Echipa de lucru din trei localități partenere, s-au întâlnit ieri la Mihăileni în cadrul ședinței de lucru organizată pentru finalizarea și aprobarea soluției și a autoevaluării serviciului de gestionare a deșeurilor.

Ședința a fost coordonată și moderată de Dl. Tudor Golub și Dl. Moscalu Nicolae facilitatori comunitari din cadrul Proiectului Mă IMPLIC, care au explicat ce pași urmează a fi întreprinși până la semnarea contractului de grant.

Proiectul de Dezvoltare a serviciului de gestiune a deșeurilor în aceste comunități se va implementa până în anul 2023. Serviciul va permite colectarea deșeurilor de către Întreprinderea Municipală ”Mihăileni Service” de la fiecare gospodărie pe tipuri de deșeuri. Frecvența de colectare va fi stabilita de comun acord cu comunitatea, ceea ce va asigura accesul tuturor cetățenilor la servicii de evacuare selectiva a deșeurilor, deoarece transportul specializat va merge „de la poartă la poartă” și va ridica deșeurile pre-colectate în gospodării. Pentru stabilirea periodicității de colectare și a tarifului se vor organiza consultări publice cu cetățenii din toate trei localități.

Scopul proiectului ”MĂ IMPLIC” este de a crea condiții ca populația din mediul rural (sate și comune) din Republica Moldova să aibă acces echitabil la servicii publice de calitate.
Proiectul este implementat de Skat Consulting Ltd. Din mijloacele oferite de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

MaIMPLIC #skat #SDC

skatconsulting

wastemanagement

Ar putea fi o imagine cu 7 persoane şi persoane stând jos
Acest articol a fost publicat în Noutăți. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.