JUDO gratis pentru copiii din s. Mihăileni, r. Rîșcani

Recent la Liceul Teoretic Eugen Coșeriu din localitate, cu suportul Primăriei Mihăileni și-a început activitatea filiala Școlii Sportive din or. Rîșcani, unde se desfășoară lecții de antrenament la JUDO.

Copiii sunt divizați pe grupe de vârste și vor frecventa lecțiile conform orarului stabilit de profesorul-antrenor la judo Domnul Ion Gradinari. Spațiul este asigurat de către administrația liceului, cheltuielile pentru activități vor fi suportate de către Primăria Mihăileni.
Inițiativa vine din partea Domnului Primar Valerian Cecan ghidat de Domnul Nicolae Garbuz profesor-antrenor judo din or. Drochia, care susțin activ modul sănătos de viață a generației în creștere.

Judo este un stil popular de arte marțiale și sport olimpic, cu o istorie bogată, deși relativ recentă.

Judo este tradus sub numele de ‘Calea supleței’, rădăcinile sale găsindu-se într-o artă marțială mai veche, numita ju-jitsu, a cărei origine este pierdută în anii de antrenament și practicare de către majoritatea japonezilor. Cel care pune bazele judo-ului modern, prin muncă și sudoare, este Jigoro Kano, acesta înlăturând toate elementele periculoase, pe care le are însușite arta ju-jitsu.

Judo-ul are o gamă mare de procedee tehnice, unele pentru lupta din picioare, altele pentru lupta la sol, acestea conferindu-i dinamism și spectaculozitate stimulând totodată imaginația combinativă și gândirea creatoare a sportivilor.

“Înțeleptul cedează”, spune un vechi proverb. Una din regulile de aur a luptătorilor JUDO ne spune: ”Vreau ca atât în viața de zi cu zi, cât şi la antrenamente, să cedez pentru a învinge. Niciodată n-am să fug din lașitate şi nu voi ocoli primejdia, arătându-i spatele”.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, interior şi text
Acest articol a fost publicat în Noutăți. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.