Pe 23 iunie în republica se sărbătorește Ziua funcționarului public

Ziua serviciului public, este sărbătorită anual pe 23 iunie în temeiul hotărîrii Adunării Generale a Națiunilor Unite. În țara noastră, această sărbătoare a fost instituită prin Hotărîrea Guvernului nr. 200 din 6 aprilie 2012.

De 7 ani rolul și munca funcționarului public sunt consemnate de stat. Astfel, Ziua funcționarului public și-a găsit locul său în calendarul sărbătorilor profesionale.

Dragi colegi! Nu există o misiune mai importantă decât cea de a fi în slujba poporului, a cărui voință o îndeplinesc funcționarii publici. Statutul funcționarului public este onorabil, dar nu este atât de simplu să-l porți. Persoanei care are un astfel de statut, i se impune să dea dovadă de profesionalism și competență, patriotism și moralitate, precum și de înțelegere a problemelor stringente ale cetățenilor.

Sunt mândru că în echipa noastră din cadrul autorității publice locale există adevărați profesioniști care depun mult efort și energie pentru rezolvarea problemelor cetățenilor. Datorită eforturilor lor, generația tânără de specialiști dobândește abilități și experiență de lucru în cadrul structurilor  de stat. Anume ei, specialiștii serviciului public, sunt acei care  pun  totul pe altarul de slujire oamenilor.

Continuitatea generațiilor este o componentă a muncii de succes a întregului colectiv al autorităților locale în numele slujirii poporului, localități și țării. Dragii mei prieteni, voi toți vă faceți datoria pe prima linie. Cetățenii vin la voi pentru ajutor, împărtășind greutățile și încercările prin care trec.

Vă suntem recunoscători tuturor care acordă mult timp și depun mult efort, îndeplinindu-și atribuțiile de serviciu și dedicând mult timp și silință muncii în primărie.

Cu respect

Primarul s. Mihăileni Cecan Valerian

Acest articol a fost publicat în Noutăți. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.