Inaugurarea Centrului Unificat de Prestare a Serviciilor Publice #CUPS!

Proiectul #CUPS străbate Moldova de la nord la sud, aducând inovația în satele Moldovei și servicii publice de înaltă calitate pentru locuitorii din sate și comune, acum și la Mihăileni.

Un proiect inovativ implementat de Agenția de Guvernare Electronică, cu suportul World Bank Moldova și contribuția Guvernul Republicii Moldova.

Centrul Unificat de Prestare a Serviciilor Publice (prescurtat CUPS) reprezintă un canal alternativ de prestare a serviciilor publice prin care segmentul front-office (depunere a documentelor) al serviciului este preluat de o instituție terță (primăria sau Oficiul Consular), iar prestatorul de servicii (Casa Națională de Asigurări Sociale, Agenția Servicii Publice, etc) va asigura segmentul de back-office (prelucrarea documentelor, emiterea deciziei).

În oficiul CUPS puteți beneficia de ajutor în următoarele activități:

  • căutarea informației referitoare la serviciul public necesar (descriere serviciu, pași de accesare, acte necesare)
  • accesarea serviciilor publice disponibile online (depunerea online a cererilor, verificarea statutului cererii, programarea pentru serviciu)
  • achitarea serviciilor publice disponibile prin intermediul MPay
  • accesarea instrumentelor digitale cum ar fi: portalul serviciilor publice, semnătura electronică, plăți electronice (MPay), portalul guvernamental al cetățeanului (MCabinet), registrul împuternicirilor de reprezentare (MPower), etc.

Oficiile CUPS pun la dispoziția solicitantului/solicitantei calculator conectat la internet pe care le pot utiliza gratuit.

Specialistul CUPS este alături de solicitant/solicitantă pentru a îi ghida și ajuta.

Cadru normativ: Hotărârea Guvernului Nr. 322 din 10.11.2021 cu privire la pilotarea centrelor unificate de prestare a serviciilor publice

Acest articol a fost publicat în Noutăți. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.