Mihăileni cea mai salubră localitate – locul I pe raionul Rîșcani

Consiliul raional Rîșcani a organizat astăzi ședința de totalizare a concursului raional ,,Cea mai salubră și amenajată localitate – 2021”, care a avut drept scop dezvoltarea tradiţiilor naţionale de amenajare şi întreţinere exemplară a localităţilor, susţinerea activităţilor practice de protecţie a mediului.


În perioada concursului, o comisie constituită din specialiști din cadrul stucturilor raionale cu atribuții în domeniu, s-a deplasat în teritoriul raionului pentru a examina situația în localități. Membrii comisiei au luat în considerare aspectul general al localităților, salubrizarea, crearea și amenajarea parcurilor, scuarurilor, asigurarea reușitei de înrădăcinare a arborilor și arbuștilor plantați în mărime de cel puțin 75%, amenajarea fântânilor, izvoarelor, intrărilor în localități, implementarea proiectelor de renovare a infrastructurii, spațiile verzi și bazinele acvatice din intravilan și din extravilan, amenajarea cimitirelor în anul corect etc.


În baza acestor criterii comisia a totalizat rezultatele și a desemnat învingătorii. Astfel, primăria satului Mihăileni, primar dl Valerian Cecan, s-a clasat pe locul I, urmată de primăria satului Văratic, primar dl Dumitru Motelică și primăria satului Corlăteni, primar dl Veaceslav Bold.


În consecință autoritățile publice locale învingătoare au primit cadouri de preț, în special, mașini și utilaje de îngrijire și salubrizare a terenurilor.


Totodată membrii comisiei au menționat că în cadrul acestor vizite de lucru s-a constatat că majoritatea primarilor au implicat activ comunitatea, instituțiile preuniversitare, de cultură, medicale, funcționarii din cadrul primăriilor în aceste acțiuni de salubrizare.

La final, președintele raionului dnul Vasile Secrieru a mulțumit tuturor pentru implicarea în organizarea eficientă a activităților de salubrizare și amenajare a teritoriului administrat.

Ar putea fi o imagine cu 9 persoane, persoane în picioare şi interior
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi stând în picioare
Acest articol a fost publicat în Noutăți. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.