Mihăileni astăzi a donat sânge!

Apreciem umanitatea, empatia, responsabilitatea și generozitatea tuturor celor care donează, promovează donarea și fac posibilă organizarea periodică a acestor evenimente.

În contextul evenimentului de donare voluntară și sistematică a sângelui desfășurată la Centrul de Sănătate Mihăileni, pe 18 noiembrie 2022, Centrul de Sănătate Mihăileni, Centrul Național de Transfuzie a Sângelui mun. Bălți mulțumesc călduros mihăilenarilor pentru participarea activă și de data aceasta.

Dis de dimineața la Centrul de Sănătate Mihăileni s-au făcut cozi. Donatorii, persoane cu vârsta 18 – 60 ani, au fost așteptați cu un act de identitate începând cu ora 08.00.

Fiecare donator voluntar a beneficiat de un control medical care s-a bazat pe trei examene (clinic, de laborator și epidemiologic), prin care s-au stabilit contraindicațiile donării de sânge. O priza obișnuită de sânge a constituit 450 – 480 ml.

În total anul acesta au donat 100 de donatori voluntari.

MULȚUMIM agenților economici care de fiecare dată s-au implicat cu suport financiar și material la organizarea acestor campanii. MULȚUMIM grădiniței de copii, gimnaziului, liceului, Centrului Multifuncțional Dumitru Mustață și restaurantului Marian pentru organizarea la pregătirea bucatelor pentru donatori.

Un mare MULȚUMESC, ca semn de apreciere și respect, echipei formate din angajații Centrului de Sănătate Mihăileni și angajații Centrului Național de Transfuzie a Sângelui din mun. Bălți pentru calitatea și modul cum au fost tratați, investigați, consultați, diagnosticați donatorii, fapt care caracterizează profesionalismul medical al acestor două echipe minunate!!!

Suntem siguri că această acțiune a dus la sensibilizarea populației în a înțelege cât de mult poate valora un gest simplu, care să conducă la salvarea unei vieți. Sângele donat este un dar neprețuit pentru numeroasele persoane care au suferit un accident, care au nevoie de o intervenție chirurgicală sau de un transplant de organe, un gram de speranță în sufletul unei persoane, care luptă spre a vedea răsăritul de soare sau firul de iarbă, ce adie în bătaia vântului, multe dintre vieți a acestor persoane zbătându-se la limita dintre viată și moarte.

Mulțumim tuturor pentru încredere, susținere, implicare, gestul mărinimos de caritate!

Vă dorim sănătate!

Acest articol a fost publicat în Noutăți. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.