Astăzi la Mihăileni s-au plantat peste 1500 de puieți

Educarea valorilor ecologice și spiritul civic este important pentru întreaga noastră comunitate. Astăzi localitatea noastră a mai făcut un pas pentru a deveni mai verde și mai ecologică.

La apelul primarului s. Mihăileni, Domnul Valerian Cecan, elevii Liceului Teoretic ”Eugen Coșeriu”, cot la cot cu Domnul director Moscalu Iurie și profesorii lor, elevii Gimnaziului Mihăileni împreună cu profesorii, angajați ai primăriei, angajații Centrului Multifuncțional Dumitru Musteață împreună cu refugiații din Ucraina și Întreprinderea Municipală Mihăileni Service au plantat peste 1500 de puieți de diferite specii: tei, salcie, arțar și salcâm.

În parcul de odihnă și agrement s-au plantat tei, arțar și salcie.

Două gunoiști din localitate au de azi fâșii de protecție din salcâm, s-au plantat 1200 puieți, datorită acestor plantații vom avea bariere naturale între gunoiști și sat.

Materialul săditor a fost oferit de către Întreprinderea pentru silvicultură Glodeni din Fondul Ecologic Naţional, printr-un demers înaintat de primăria Mihăileni.

Un MULȚUMESC aparte familiei Popa Ion și Exari Viorica, băștinași din s. Mihăileni care au oferit 50 de puieți de stejar, pe care i-am sădit ieri în hârtop.

Suntem mândri că împreună se pot realiza lucruri frumoase!

Îndemnăm cetățenii și oaspeții localității de a păstra curățenia și a avea respect pentru munca enormă depusă. Nu aruncați gunoiul și nu duceți animale la păscut în locul unde s-a plantat. Cu efort comun v-om înverzi localitatea, astfel se va crește calitatea aerului pe care îl respirăm și vom fi mândri când o să revenim cu drag, indiferent că locuim aici s-au venim în vizită.

Mulțumim fiecărui în parte pentru implicare activă și că ați fost parte a acestei acțiuni de înverzire vitală pentru Mihăileni, necătând la faptul că timpul nu a fost prea favorabil!

Mândri de voi!

Acest articol a fost publicat în Noutăți. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.