Dezvoltarea serviciului de gestiune a deșeurilor în plină desfășurare

La 04.02.2022, Primăria Mihăileni a găzduit ședința de lucru organizată în cadrul Proiectului MĂ IMPLIC, care a avut drept scop consultarea membrilor EIC Mihăileni, Ochiul Alb și Baraboi, a componentelor generale de implementare a proiectului de management a deșeurilor, cum ar fi:

 • Consultarea soluției de îmbunătățire a serviciului de gospodărie comunală (situația actuală a serviciului în cele trei localități partenere, situația dorită și posibile soluții de intervenție);
 • Viziunea de îmbunătățire a serviciului și stabilirea obiectivelor;
 • Sarcini – obiective – activități;
 • Planificare / estimare bugetară;
  La întâlnire au participat: EIC din trei localități, coordonator proiect MĂ IMPLIC, Domnul Anatol Bucatca, Domnul Tudor Golub – facilitator comunitar, Domnul Moscalu Nicolae facilitator comunitar, Domnul Cimpoieș Vitalie facilitator comunitar.
  Dezvoltarea serviciului de gestiune a deșeurilor în aceste comunități va permite colectarea deșeurilor de către Întreprinderea Municipală ”Mihăileni Service” de la fiecare gospodărie pe tipuri de deșeuri. Frecvența de colectare va fi stabilita de comun acord cu comunitatea, ceea ce va asigura accesul tuturor cetățenilor la servicii de evacuare selectiva a deșeurilor, deoarece transportul specializat va merge „de la poartă la poartă” și va ridica deșeurile pre-colectate în gospodării.
  Scopul proiectului ”MĂ IMPLIC” este de a crea condiții ca populația din mediul rural (sate și comune) din Republica Moldova să aibă acces echitabil la servicii publice de calitate.
  Proiectul este implementat de Skat Consulting Ltd. Din mijloacele oferite de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

MaIMPLIC #skat #SDC

skatconsulting

wastemanagement

Ar putea fi o imagine cu 7 persoane, persoane stând jos şi persoane în picioare
Acest articol a fost publicat în Noutăți. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.