CUM VA FUNCȚIONA SERVICIUL PUBLIC DE GESTIONARE A DEȘEURILOR SOLIDE ÎN LOCALITATEA NOASTRĂ

Pubele pentru colectarea separată a deșeurilor – vor fi disponibile în fiecare gospodărie casnică și vor face posibilă separarea deșeurilor în deșeuri reciclabile, deșeuri municipale și biodeșeuri (după caz).

Cutii pentru compost – acestea vor permite ca o parte din biodeșeuri să fie descompuse nemijlocit în gospodăriile casnice.

Camion pentru gunoi – se află la balanța operatorului de servicii comunale. În zilele prestabilite ale săptămânii, va colecta biodeșeuri, deșeuri reciclabile, deșeuri municipale cu transportarea ulterioară ale acestora la depozitul de deșeuri.

Linie de sortare – va permite separarea deșeurilor reciclabile pe fracții: plastic, sticlă, hârtie, etc.

Depozit de deșeuri – locul de depozitare a deșeurilor (pe sau în pămînt).

Operator de servicii comunale – întreprindere municipală, care furnizează/prestează consumatorilor servicii comunale, cum ar fi:
 Alimentarea cu apă;
 Canalizarea și epurarea apelor uzate;
 Salubrizarea și gestionarea deșeurilor solide;
 Iluminatul public stradal;
 Alte servicii.
Scopul activităților operatorului de servicii comunale este de a furniza consumatorilor servicii comunale de înaltă calitate în conformitate cu cerințele și condițiile stabilite de legislația națională și cadrul de reglementare local (regulamente de organizare a serviciilor comunale).
Dezvoltarea serviciului de gestiune a deșeurilor în Mihăileni, Baraboi și Ochiul Alb va permite colectarea deșeurilor de către Întreprinderea Municipală ”Mihăileni Service” de la fiecare gospodărie pe tipuri de deșeuri. Frecvența de colectare va fi stabilita de comun acord cu comunitatea, ceea ce va asigura accesul tuturor cetățenilor la servicii de evacuare selectiva a deșeurilor, deoarece transportul specializat va merge „de la poartă la poartă” și va ridica deșeurile pre-colectate în gospodării.
Scopul proiectului ”MĂ IMPLIC” este de a crea condiții ca populația din mediul rural (sate și comune) din Republica Moldova să aibă acces echitabil la servicii publice de calitate.
Proiectul este implementat de Skat Consulting Ltd. Din mijloacele oferite de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

  • MaIMPLIC #skat #SDC
  • skatconsulting
  • wastemanagement-
Ar putea fi o imagine cu ‎text care spune „‎CUM FUNCȚIONEAZĂ SERVICIUL PUBLIC DE GESTIONARE A DESEURILOR SOLIDE ÎN LOCALITATEA ΤΑ Cutiipentru compost ااااااM 田田田 SCOALĂ 1I Operator de servicii comunale MARKET "V Camion pentru gunoi Linie desortare Depozit de deșeuri ย - Pubele pentru colectare separată deşeurilor Lareciclare skat MĂ IMPLIC plicar‎”‎
Acest articol a fost publicat în Noutăți. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.