Autoevaluarea serviciului de gospodărie comunală organizată în cadrul Proiectului MĂ IMPLIC

La 17 noiembrie 2021, în incinta Casei de Cultură din Mihăileni, a avut loc a doua etapă a unui atelier de lucru cu Membrii Echipei de Inițiativă Locală din Mihăileni, Ochiul Alb și Baraboi, în cadrul Mă Implic – Proiect de implicare civică în guvernarea locală, moderată de către facilitatorul comunitar Moscalu Nicolae, cu tematica Autoevaluarea Serviciului de Gospodărie Comunală.  

Autoevaluarea stării curente a serviciului de gestiune a aprovizionării cu apă și dezvoltarea serviciului de administrare a deșeurilor solide, va creșterea potențialul organizațional și de gerare al Întreprinderii Municipale și va permite aplicarea anumitor practici și instrumente, precum și determinarea măsurilor următoare de sporire a capacităților organizaționale propriii.

Dezvoltarea serviciului de gestiune a deșeurilor în aceste comunități va  permite colectarea deșeurilor de către Întreprinderea Municipală ”Mihăileni Service” de la fiecare gospodărie pe tipuri de deșeuri. Frecvența de colectare va fi stabilita de comun acord cu comunitatea, ceea ce va asigura accesul tuturor cetățenilor la servicii de evacuare selectiva a deșeurilor, deoarece transportul specializat va merge „de la poartă la poartă” și va ridica deșeurile pre-colectate în gospodării.

Scopul proiectului ”MĂ IMPLIC” este de a crea condiții ca populația din mediul rural (sate și comune) din Republica Moldova să aibă acces echitabil la servicii publice de calitate.

Proiectul este implementat de Skat Consulting Ltd. Din mijloacele oferite de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

#MaIMPLIC #skat #SDC

#skatconsulting

#wastemanagement

Acest articol a fost publicat în Noutăți. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.