”Tinerii sunt cei care își doresc și au energia necesară să schimbe lumea!”

”Tinerii sunt cei care își doresc și au energia necesară să schimbe lumea” – cred tinerii din Consiliul Local al Elevilor din L.T.”E. Coșeriu”, s. Mihăileni, r. Rîșcani. Elevii reprezintă un grup otimist, curajos și, mai ales, încăpățânat de a face mai mult pentru generația lor și localitatea în care trăiesc.
Astfel, adolescenții împreună cu liderul Alina Codreanu și mentorul de proiect Nicolae Iarmaliuc, au aplicat și câștigat un proiect cu genericul ,,Un parc de vis pentru Mihăileni” finanțat de Fondul pentru Tineri Rîșcani (FPT), care a avut la bază ideea şi dorința de a crea un mediu verde şi amenajat în parcul din sat.
„Fondul pentru Tineri Rîșcani” este un program implementat de către Asociaţia obştească Generația Viitorului în parteneriat Direcția Raională Învățămînt Tineret și Sport Rîșcani, cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei. 
Proiectul a fost realizat în patru etape, și anume:
– Prima etapă (09 octombrie 2018) a fost de a informa elevii din LT ”E. Coșeriu” referitor la scopul implementării proiectului și responsabilitățile lor. La activitate au participat: reprezentant al Fondului pentru Tineri Rîșcani, 25 de elevi – reprezentanți ai claselor IX, X, XI, responsabilul de acestă activitate, mentorul și liderul de proiect.
– A doua etapă (14 octombrie) a fost realizată în cadrul unei ședințe dedicate Hramului localității, unde locuitorilor li s-a adus la cunoștință, de către reprezentanții APL și mentorul proiectului Nicolae Iarmaliuc, inițiativa tinerilor de a face o nouă schimbare.
– A treia etapă (22 – 28 noiembrie 2018) a demarat cu procurarea de copaci decorativi şi flori, în suma de 9944 MDL, dintre care 6944 MDL au fost acordați de FPT Rîşcani, iar 3000 MDL de APL Mihăileni. La plantare au participat elevii claselor a X-a și a XI-a din LT ”E. Coșeriu”.
În speranța unei colaborari de succes, tinerii râvnesc să implice cât mai multe persoane dornice să dezvolte această idee într-un format cât mai mare.

Acest articol a fost publicat în Noutăți. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.