Sesiune de informare cu privire la organizarea procesului de autoevaluare a capacităților de funcționare ale primăriilor.

La Programul Comunitatea Mea se 𝐩𝐫𝐨𝐦𝐨𝐯ează 𝐝𝐢𝐬𝐜𝐮ț𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐨𝐛𝐢𝐞𝐜𝐭𝐢𝐯𝐞, 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐩𝐚𝐫𝐞𝐧𝐭𝐞, 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐜𝐭𝐢𝐯𝐞 ș𝐢 𝐨𝐫𝐢𝐞𝐧𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐬𝐨𝐥𝐮ț𝐢𝐢.

În acest context, astăzi, peste 200 de primari, viceprimari și secretari ai consiliilor locale, au participat la o sesiune de informare cu privire la organizarea procesului de autoevaluare a capacităților de funcționare ale primăriilor din program.

Anual, primăriile din program își autoevaluează capacitățile funcționale în mai multe domenii ce țin de managementul primăriei, prestarea serviciilor publice și participarea cetățenilor la procesul decizional local.

Scopul acestui exercițiu de analiză este ca primăriile, independent de Programul Comunitatea Mea, sa-și autoevalueze capacitățile și să își îndrepte atenția spre momentele critice, care trebuie îmbunătățite.

Procesul de autoevaluare este #inclusiv și profund #participativ, și include punctele de vedere, nu doar de la primar, vice-primar și secretarul consiliului, dar și de la contabili, asistenți sociali și alți lucrători din primăriei. În acest an, autoevaluarea capacităților funcționale ale primăriilor va avea loc în perioada iulie -august 2021, sub ghidarea experților de la Academia de Administrare Publică.

Ar putea fi o imagine cu 16 persoane, ecran şi text
Acest articol a fost publicat în Noutăți. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.