Semnarea acordului de cooperare intercomunitară a localităților partenere și a acordului de grant din cadrul proiectului Mă IMPLIC

După multă muncă, mobilizare comunitară, implicare civică, responsabilitate, creativitate, o doză mare de curaj și încredere a Echipei de Inițiativă Comunitară, a facilitatorilor comunitari și a experților care au dat dovadă de multă răbdare și insistență, s-a ajuns la o etapă importantă a procesului de implementare a Serviciului de Gestionare a Deșeurilor și anume semnarea acordului de cooperare intercomunitară a localităților partenere și a acordului de grant.
La 04.04.2022, primăriile s. Mihăileni, r. Rîșcani și s. Ochiul Alb, r. Drochia au semnat Acordul de cooperare inter-comunitară și Acordul de grant cu Fundația Centrul Moldo-Elvețian pentru Cooperare SKAT, pentru 65000 franci elvețieni (aproximativ 1200000 lei) pentru procurarea echipamentelor necesare și realizarea lucrărilor preconizate în cadrul proiectului, și anume, crearea Serviciului de Gospodărie Comunală privind managementul deșeurilor solide în aceste localități.
Scopul proiectului ”MĂ IMPLIC” este de a crea condiții ca populația din mediul rural (sate și comune) din Republica Moldova să aibă acces echitabil la servicii publice de calitate.
Proiectul este implementat de Skat Consulting Ltd. Din mijloacele oferite de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

Acest articol a fost publicat în Noutăți. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.