“Sânge sigur pentru toți!”

În contextul evenimentului de donare voluntară și sistematică a sângeluidesfășurată la Centrul de Sănătate Mihăileni, pe 28 iunie 2019, cu genericul“Sânge sigur pentru toți!”, demarat în cadrul campaniei naționale cu ocaziaZilei Mondiale a Donatorului de Sânge, care a fost pe 14 iunie, PrimăriaMihăileni, Centrul de Sănătate Mihăileni și Centrul Național de Transfuzie aSângelui mun. Bălți, mulțumește călduros mihăilenarilor pentru participareaactivă la evenimentul de donare de sânge voluntară.

Acest eveniment a remarcat o colaborare deosebită dintre Consiliul Raional Rîșcani care a asigurat evenimentul cu pachetele alimentare, Primăria Mihăileni și agenții economici cu suport financiar, inclusiv pentru fiecare donator câte 30 kg de floarea soarelui la roadă, instituțiile de sănătate prin organizarea și desfășurarea evenimentului, instituțiile publice din localitate la pregătirea bucatelor pentru care le suntem profund recunoscători!

Dis de dimineața la Centrul de Sănătate Mihăileni s-au făcut cozi. Donatorii, persoane cu vârsta 18 – 60 ani, au fost așteptați cu un act de identitate începând cu ora 08.00.

Fiecare donator voluntar a beneficiat de un control medical care s-a bazat pe trei examene (clinic, de laborator și epidemiologic), prin care s-au stabilit contraindicațiile donării de sânge. O priza obișnuită de sânge a constituit 450 – 480 ml. Donatorii au primit diplome, un mic ajutor bănesc însoțit de un pachet alimentar.

În total anul acesta au donat 137 de donatori voluntari, dintre care primari au fost 30 de donatori cărora le mulțumim de curajul și exemplul demn de urmat, în 2018 au donat 120 de donatori voluntari, în 2017 au donat 94 donatori voluntari, în 2016 au donat 104 donatori voluntari. Ne bucurăm că numărul de donatori comparativ cu anii precedenți este în creștere.

Un mare MULȚUMESC, ca semn de apreciere și respect, echipei formate din angajații Centrului de Sănătate Mihăileni și angajații Centrului Național de Transfuzie a Sângelui din mun. Bălți pentru calitatea și modul cum au fost tratați, investigați, consultați, diagnosticați donatorii, fapt care caracterizează profesionalismul medical al acestor două echipe minunate!!!

Suntem siguri că această acțiune a dus la sensibilizarea populației în a înțelege cât de mult poate valora un gest simplu, care să conducă la salvarea unei vieți. Sângele donat este un dar neprețuit pentru numeroasele persoane care au suferit un accident, care au nevoie de o intervenție chirurgicală sau de un transplant de organe, un gram de speranță în sufletul unei persoane, care luptă spre a vedea răsăritul de soare sau firul de iarbă, ce adie în bătaia vântului, multe dintre vieți a acestor persoane zbătându-se la limita dintre viată și moarte.

Mulțumim tuturor pentru încredere, susținere, implicare, gestul mărinimos de caritate!

Vă dorim sănătate!

Acest articol a fost publicat în Noutăți. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.