PROIECT DE ÎMBUNĂTĂȚIRE A SECURITĂȚII ȘI REZILIENȚEI ENERGETICE LA MIHĂILENI

În fața unor neajunsuri majore previzibile, cum ar fi crizele energetice și distrugerea echilibrului ecologic, energia solara ar putea constitui în viitorul apropiat principala sursă de electricitate globală. Soarele emite în mod continuu cantități uriașe de energie.

Aceasta nu consumă sursele epuizabile de energie, nu are nici un impact dăunător asupra aerului, apei, nu ridică probleme de sănătate, şi nu produce deșeuri sau reziduuri, energia neconvențională este ecologică şi nu emite noxe.

Implementarea unui astfel de sistem scutește eliminarea în atmosferă de anumite cantități de dioxid de carbon. Un alt avantaj al energiei solare ar fi faptul că aceasta nu poate fi controlată şi este inepuizabilă.

În cadrul unui apel de propuneri de proiecte , Asociația Băștinașilor Mihăilenarii de Pretutindeni, a aplicat cu un proiect pentru crearea infrastructurii de eficiență energetică pentru Centrul Multifuncțional Dumitru Musteață, prin crearea sursei de ”energie electrică verde”, care a fost selectată pentru a fi finanțată din fondurile oferite de guvernul Republicii Franceze și PNUD TRAC 3. Proiectul va fi implementat în parteneriat cu Primăria Mihăileni.

Obiectivele pe care le urmărește proiectul propus din perspectiva îmbunătățirii securității și rezilienței energetice sunt:

• Autonomie în generarea energiei electrice verzi prin instalarea a 18 panouri fotovoltaice cu capacitatea de 10.08 kW timp de 2 luni;

Pe această cale, felicităm echipa și urăm succes tuturor în realizarea cu success a proiectului. Despre pașii următori veți fi anunțați în următoarea perioadă.

Acest articol a fost publicat în Noutăți. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.