Împreuna vom reuși sa transformam satele Mihăileni, Ochiul Alb și Baraboi în localități curat demne de luat exemplu

Echipa de lucru din Mihăileni, Ochiul Alb și Baraboi sau întrunit astăzi pentru a face bilanțul multiplelor ședințe și pentru a elabora Planul de acțiuni a desfășurării consultărilor publice, campania de informare și educare a cetățenilor în domeniul gestionării deșeurilor. La fel echipa a aprobat Planul de îmbunătățire a serviciului de gestionare a deșeurilor pentru perioada 2022-2024 pe teritoriul primăriilor partenere, precum și a Acordul de asociere între Primăriile Mihăileni, Ochiul Alb și Baraboi în cadrul Proiectului MĂ IMPLIC.

Ședința a fost moderată de către facilitatorul comunitar Domnul Moscalu Nicolae.
Împreuna vom reuși sa transformam satele Mihăileni, Ochiul Alb și Baraboi în localități curat demne de luat exemplu.

Proiectul de Dezvoltare a serviciului de gestiune a deșeurilor în aceste comunități se va implementa până în anul 2023. Serviciul va permite colectarea deșeurilor de către Întreprinderea Municipală ”Mihăileni Service” de la fiecare gospodărie pe tipuri de deșeuri.
Frecvența de colectare va fi stabilita de comun acord cu comunitatea, ceea ce va asigura accesul tuturor cetățenilor la servicii de evacuare selectiva a deșeurilor, deoarece transportul specializat va merge „de la poartă la poartă” și va ridica deșeurile pre-colectate în gospodării. Pentru stabilirea periodicității de colectare și a tarifului se vor organiza consultări publice cu cetățenii din toate trei localități.
Scopul proiectului ”MĂ IMPLIC” este de a crea condiții ca populația din mediul rural (sate și comune) din Republica Moldova să aibă acces echitabil la servicii publice de calitate.
Proiectul este implementat de Skat Consulting Ltd. Din mijloacele oferite de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

MaIMPLIC #skat #SDC
skatconsulting
wastemanagement
Acest articol a fost publicat în Noutăți. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.