Finanțare în cadrul proiectului “Eficiență energetică în satele din Moldova”

Suntem încântați să vă anunțăm o oportunitate interesantă pentru administrațiile publice locale de a participa la un concurs pentru finanțare în cadrul proiectului nostru în curs de desfășurare privind eficiența energetică (componenta “Eficiență energetică în satele din Moldova” la proiectul Mă Implic), în ceea ce privește îmbunătățirea eficienței energetice în clădirile publice și promovarea energiei regenerabile în grădinițe prin instalații fotovoltaice. Deoarece aceste fonduri sunt disponibile doar până în decembrie 2024, procesul de selecție se va desfășura foarte rapid.

Invităm toate administrațiile publice locale care au colaborat anterior sau în prezent cu proiectul MăImplic să aplice la următoarele oportunități de finanțare:

Concurs nr.1

Renovarea energetică a clădirilor publice:

Clădiri eligibile: grădinițe, centre comunitare, primării, instituții de cultură și creație (ex: școală de arte, centru de tineret).

Lucrări de renovare eligibile: izolarea clădirii, înlocuirea ferestrelor și ușilor, îmbunătățirea sistemului de încălzire, orice alte lucrări care cresc eficiența energetică a clădirilor și care pot fi finalizate până în decembrie 2024

Documentația necesară: documentația tehnică (expertiză tehnică (starea clădirii), auditul energetic și proiectul de execuție) trebuie să fie cel puțin parțial finalizată.

Buget: 500.000 – 1.500.000 de lei pe clădire

Contribuție financiară: cel puțin 10% din costurile totale (preferabil 20%)

Mai multe (până la 3 clădiri în total) pot fi reabilitate pentru creșterea eficienței energetice până la finalul 2024, dar numai pentru cererile care sunt depuse la timp cu toate informațiile necesare și care îndeplinesc toate condițiile de mai sus.

Concurs nr.2

Instalarea de sisteme fotovoltaice în grădinițe:

Clădiri eligibile: preferabil grădinițe (pot fi considerate și alte proiecte interesante)

Dimensiune: cel puțin 100 de copii per grădiniță

Detalii tehnice: instalarea de sisteme fotovoltaice (PV) cu o capacitate cuprinsă între 6 kW și 12 kW (în funcție de nevoile și situația fiecărei grădinițe în parte)

Documentație necesară: în mod ideal, documentația tehnică (evaluarea tehnică (starea acoperișului), avizul de racordare și proiectul tehnic (pentru instalația fotovoltaică)) ar trebui să fie cel puțin parțial finalizată

Contribuție financiară: nu este necesară (pentru instalații mai mari, poate fi necesară o contribuție financiară)

Mai multe (până la 10) instalații fotovoltaice în grădinițe pot fi implementate în 2024, dar numai pentru cererile care sunt depuse la timp cu toate informațiile necesare și care îndeplinesc toate condițiile de mai sus.

Dacă sunteți interesat de oricare dintre oportunitățile de mai sus, vă rugăm să completați formularul online specific categoriei:

Pentru creșterea eficienței energetice în clădiri publice: https://forms.office.com/e/1dhnj3kYH3

Pentru sisteme fotovoltaice: https://forms.office.com/e/Z7P71yRFEM

Termenul limită de aplicare este: 05 iulie 2024

Acest articol a fost publicat în Noutăți. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.