Exercițiul de cartografiere – START în cadrul Proiectului Mă IMPLIC

Ieri, 25 februarie curent, în incinta primăriei Mihăileni, raionul Rîșcani, a avut exercițiul de cartografiere – START care anticipează Ședința de Consens Comunitar, la care urmează aprobarea inițiativei vizând îmbunătățirea livrării serviciilor de gospodărie comunală în domeniul managementului deșeurilor solide, la care au participat reprezentanți ai instituțiilor publice din localitate.

După un cuvânt de salut al primarului Domnului Valerian Cecan, care a expus inițiativa de modernizare a serviciului public care urmează a fi implementat, facilitatorul comunitar Domnul Moscalu Nicolae a informat participanții la exercițiul de cartografiere despre scopul (crearea condițiilor pentru accesul echitabil la servicii publice de calitate în mediul rural), obiectivele, principiile, specificul incluziv, participativ, non-politic al Proiectului ”Mă IMPLIC”.

Astfel, participanții la exercițul de cartografiere au dat start organizării/desfășurării Ședinței de Consens Comunitar (ȘCC). O hartă cartografică a localității, elaborată cu participanții, a făcut posibilă alcătuirea listei candidaților – o Echipă de Inițiativă Comunitară (EIG) din 11 membri, care vor reprezenta cetățenii la ȘCC.

Conform planului de activități, alcătuit în cadrul exercițiului, Ședința de Consens Comunitar se va desfășura în data de 10 martie 2021, ora 14.00, în incinta primăriei Mihăileni.

Participanții la ședință au demonstrat interes, au intervenit cu propuneri concrete la subiectul abordat. Mulțumim Domnului Moscalu Nicolae pentru asistență competentă.

Scopul proiectului ,,Mă Implic” este de a crea condiții ca populația din mediul rural (sate și comune) din Republica Moldova să aibă acces echitabil la servicii publice de calitate. Proiectul „MĂ IMPLIC” este finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și implementat de Skat Consulting Ltd.

Swiss Cooperation in Moldova

#Maimplic #skat #SDC

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, persoane stând jos şi persoane în picioare
Acest articol a fost publicat în Noutăți. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.