Chestionar de evaluare a nivelului de informare al cetățenilor

Chestionar de evaluare a nivelului de informare al cetățenilor privind mecanismele de participare civică în procesele decizionale la nivel local și procedura de solicitare a informațiilor de interes public, în contextul elaborării studiului privind capacitatea Administrațiilor Publice Locale în implementarea Legii Accesul la Informații de Interes Public (LP148/2023 (legis.md)).

Chestionarul de față este unul adresat cetățenilor din comunitățile beneficiare ale proiectului și are drept scop analiza nivelul de informare privind mecanismele de participare civică în procesele decizionale la nivel local și procedura de solicitare a informațiilor de interes public.

În paralel, într-un alt chestionar sunt analizate necesitățile în asigurarea transparenței și accesului la informațiile de interes public în autoritățile publice locale din Republica Moldova, precum și identificarea punctelor slabe și a cauzelor care împiedică implicarea cetățenilor în procesul decizional local și informarea lor corectă și sistematică despre politicile publice și activitatea curentă a primăriilor și a consiliilor locale.

De asemenea, sunt analizate capacitate organizațiilor locale ale societății civile de a se implica activ în procesele decizionale la nivel local, în procesul de monitorizare a implementării politicilor publice, inclusiv al noului proiect de lege privind accesul la informații de interes public și capacitatea de asigura transparența în procesul decizional.

Rezultatele studiul vor fi folosite pentru a îmbunătăți politicile naționale în domeniul transparenței și accesului la informații și a propune perfecționarea cadrului legal care reglementează acest domeniu.

Rezultatele acestei cercetări nu vor fi prezentate sau utilizate în niciun fel în cadrul campaniei pentru Alegerile Locale Generale. Rezultatele vor fi prezentate după încheierea ALG din 5 noiembrie 2023.

Date cu caracter personal nu se colectează, rezultatele studiului vor fi procesate în mod anonim.

Am aprecia mult dacă veți dedica 15 minute pentru completarea chestionarului. În cazul în care aveți anumite neclarități în legătură cu o întrebare din chestionar, nu ezitați să ne contactați la adresa de e-mail vkoroli@gmail.com.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdWRx6LuiI4JyoNfQnGXJ-X9V_2oj48nwLFR_aF53HlM9FgFg/viewform

Acest articol a fost publicat în Noutăți. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.