Centru Multifunctional Dumitru Musteață implementează Proiectul ”Asistență pentru perioada rece a anului pentru cei mai vulnerabili în Republica Moldova”

Să dai hrană celui flămând este un angajament și o responsabilitate civică. Nimeni nu are curaj să conteste acest adevăr, chiar și cei care nu îl aplică în practică.

La moment Centru Multifunctional Dumitru Musteață implementează Proiectul ”Asistență pentru perioada rece a anului pentru cei mai vulnerabili în Republica Moldova” finanțat de către Crucea Roșie din Elveția, realizat în parteneriat cu AO ”CASMED” și Primăria Mihăileni.

Cantina Socială din cadrul Centrului Musteață oferă zilnic un prânz cald la domiciliu pentru 31 de beneficiari, printre care se regăsesc persoane vulnerabile, pensionari țintuiți la pat și persoanelor cu dezabilități din localitate.

În întocmirea meniului se ţine cont de starea de subnutriţie a populaţiei sărace, dar şi de vârsta şi starea de sănătate. Cu fiecare persoană în parte este semnată o anchetă socială, care în majoritatea cazurilor este îndeplinită la domiciliul beneficiarului de către asistentul social. Centrul Multifuncțional Dumitru Mustață și primăria Mihăileni stabileşte termenii de includere la Cantina Socială în conformitate cu principiul de a ajuta în primul rând pe cei mai nevoiaşi.

Pe lângă aceste activități, la moment, Centrul multifuncțional Dumitru Musteață are statut de Centrul raional pentru refugiați , de care au beneficiat până în prezent 109 refugiați. Astăzi în instituție sunt cazate 28 persoane din Ucraina inclusiv 12 copii.
Produsele alimentare și de primă necesitate sunt asigurate din donații de la persoane fizice, agenți economici.

În aceste timpuri dificile, Centru Multifuncțional Dumitru Musteață mulțumește fiecărui în parte pentru ajutorul substanțial adus și face un apel către comunitate de a le acorda suport în produse de primă necesitate și produse alimentare pentru gestionarea fluxului de refugiați.

Faptele bune continuă! Implică-te și TU!
Domnul să ne aibă în pază! Ne rugăm pentru PACE!

Acest articol a fost publicat în Noutăți. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.