Ce este un muzeu?

O instituție care se ocupă cu strângerea, păstrarea, cercetarea, punerea în valoare și expunerea obiectelor care prezintă interes istoric, științific, artistic etc.; clădire în care sunt păstrate și expuse astfel de obiecte.

Muzeele rămân până astăzi cele mai importante instituții care păstrează și promovează diverse categorii de bunuri culturale. Prin crearea muzeului localității cu scopul de a promova și valorifica elementele neamului, localnicii vor primi o doză de cultură și un loc de suflet

Mihăileni nu este nici pe departe un sat turistic, este o localitate obișnuită cu mulți oameni frumoși, dar care este într-o continuă dezvoltare.

Primăria Mihăileni în colaborare cu Casa de Cultură Mihăileni, Biblioteca Publică și comunitatea, intenționează crearea Muzeului s. Mihăileni.

Doritorii de a contribui la dotarea și amenajarea viitorului edificiu, care ne va reprezenta localitatea, pot aduce fotografii, lucruri vechi artizanale, lucrări manuale, sau obiecte care credeți că au o valoare istorică și își vor regăsi locul aici, rugăm de a le aduce la sediul Casei de Cultură sau a Bibliotecii Publice.

Telefon de contact: 025676473

Acest articol a fost publicat în Noutăți. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.