CANALIZAREA NU ESTE COȘ DE GUNOI ❗

14 lucururi, care să nu le arunci niciodată în toaletă!
🚽 CANALIZAREA NU ESTE COȘ DE GUNOI ❗
De cele mai multe ori, motivul înfundării sistemului de canalizare nu este unul de ordin tehnic. Majoritatea intervenţiilor de desfundare a reţelelor interoare de canalizare, sunt determinate de nerespectarea regulilor elementare de utilizare a acestora.
Este extrem de important ca fiecare dintre noi să dăm dovadă de mai mult simţ civic şi mai multă responsabilitate şi să nu aruncăm deşeuri solide la toaletă sau în chiuvetă (indiferent de provenienţa lor), ci doar la coşul de gunoi.
Ştiai că un singur litru de ulei ars aruncat în reţeaua de canalizare poate polua circa un million de litri de apă?
Deşeurile de grăsimi şi ulei alimentar nu numai că dăunează mediului înconjurător, depunerea acestora pe pereţii sistemului de canalizare provoacă şi obturări regulate, mirosuri urâte, coroziune mai rapidă, având un efect negativ asupra funcţionării staţiilor de epurare care duce până la blocarea şi distrugerea acestora.
Material pregătit de Mă Implic – Proiect de implicare civică în guvernarea locală, în cadrul activităților de comunicare și informare a cetățenilor privind organizarea serviciilor comunale îmbunătățite în comunitățile partenere.
Reamintim, că în perioada 2021-2023, treizeci de localități/grupuri de localități implementează proiecte destinate îmbunătățirii livrării serviciilor de gospodărie comunală, cu suportul proiectului “MĂ IMPLIC”, din fondurile Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC) și implementat de SKAT Consulting.

maImplic #skatConsulting #sanitation #civicengagement
Acest articol a fost publicat în Noutăți. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.