Au donat sânge pentru a salva o viață!

Au donat sânge pentru a salva o viață!

Un eveniment de donare voluntară de sânge a avut loc astăzi, 29 iunie 2018. Donatorii, persoane cu vârsta de peste 18 ani, au fost așteptați cu un act de identitate, în incinta IMPS Centrului de Sanătate din s. Mihăileni, r. Rîșcani, începând cu ora 08.00. Zeci de băștinași din sat au facut cozi la punctul de colectare a sângelui.
Fiecare donator voluntar a beneficiat de un control medical care s-a bazat pe trei examene (clinic, de laborator și epidemiologic), prin care s-au stabilit contraindicațiile donării de sânge. O priza obișnuită de sânge a constituit 450 ml. Donatorii au primit un mic ajutor bănesc care a fost oferit de primăria s. Mihăileni și agenții economici din sat, însoțit de un pachet alimentar.
În total anul acesta au donat 120 de donatori voluntari, în 2017 au donat 94 donatori voluntari, în 2016 au donat 104 donatori voluntari. Ne bucurăm că numărul de donatori comparativ cu anii precedenți este în creștere.
Le suntem recunoscători donatorilor pentru gestul lor de a salva vieţi fără a aştepta o recompensă în schimb.
Un mare mulțumesc, ca semn de apreciere și respect, echipei formate din angajații Centrului de Sănătate Mihăileni și angajații Centrului Naţional de Transfuzie a Sângelui din mun. Bălți pentru calitatea și modul cum au fost tratați, investigați, consultați, diagnosticați donatorii, fapte care caracterizează profesionalismul medical al acestor două echipe minunate!!!#CuDragPentruAcasă

http://Poze donare sânge Mihăileni 29 iunie 2018

Acest articol a fost publicat în Noutăți. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.