Atelier în cadrul proiectului ”Mă IMPLIC”

La 14 mai 2021, Echipa de Inițiativă Comunitara creată din localitățile partenere: Mihăileni, Ochiul Alb și Baraboi, s-au întrunit în atelierul de lucru privind rezultatele sondajului și mersului companiei informaționale privind necesitatea creării și dezvoltării serviciului de gestionare a deșeurilor din Mihăileni, Baraboi și Ochiul Alb.


Primarul s. Mihăileni, Domnul Cecan Valerian în calitate de lider al Echipei de Inițiativă Comunitara, a prezentat rezultatele sondajului efectuat în localitățile partenere. Au fost chestionați în total 327 cetăţeni de diferite vârste şi categorii, majoritatea considerând, că deșeurile sunt o problemă stringentă pentru toate localitățile partenere. Ei optează pentru colectarea selectivă a deșeurilor şi sunt de acord sa achite tarifele pentru serviciile de colectare si transportare a deșeurilor la depozitul centralizat.


Tot în cadrul atelierului s-a efectuat o analiză privind mersul campaniei de informare și conștientizare a cetățenilor localităților partenere privind implicarea lor în crearea și îmbunătățirea serviciului de gestionarea deșeurilor din localitățile partenere.


In scopul dezvoltării capacităților membrilor Echipei de Inițiativă Comunitara, facilitatorul comunitar Domnul Moscalu Nicolae a prezentat raportul Managementul serviciilor publice și căile de creare, gestionare, dezvoltare și monitorizare a activității serviciilor publice.
Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului de implicare civică în guvernarea locală “MA IMPLIC”, finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și implementat de SKAT Consulting Ltd.

Acest articol a fost publicat în Noutăți. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.