Atelier de instruire ”Reabilitarea ecologică a terenurilor prin înființarea perdelelor/plantațiilor forestiere de protecție și reabilitarea învelișurilor de ierburi”

Astăzi la Mihăileni s-a desfășurat un atelier de instruire în domeniul reabilitării ecologice a terenurilor APL, organizat de UCIP IFAD (Unitatea Consolidată pentru Implementarea Programelor IFAD) și FARM (Federația Agricultorilor din Moldova), la care au participat reprezentanți ai APL din raionul Rîșcani.

Domnul Iurie Bejan, expert în schimbările climatice s-a orientat pe impactului schimbărilor climatice asupra resurselor de apă și măsurilor de diminuare a afectului secetelor în mediul rural. Urmat de discuții pe tema managementului durabil și rezilient al solurilor în condițiile încălzirei globale. Impactul schimbărilor climatice asupra degradării și eroziunii solului, prezentate de Domnul Boris Boincean, expert în domeniul agricol. Domnul Aureliu Overcenco, expert în protecția mediului a centrat pe problemele de mediu asociate efectelor de schimbări climatice și măsurilor de atenuare în comunitățile rurale prin înierbare și gestionare a terenurilor ca măsură de reabilitare ecologică. Despre ameliorarea terenurilor degradate prin împădurire, perdele forestiere de protecție și practicile silvo-pastorale ca măsură de reabilitare ecologică a acestora a vorbit Domnul Dumitru Galupa, expert în silvicultură.

La rândul său, Domnul Cecan Valerian, primarul s. Mihăileni a invitat participanții la o demonstrație în teritoriu și s-a expus asupra experienței bunelor practici de înființare și gestionare a plantațiilor forestiere de protecție și învelișurilor de ierburi care au fost reabilitate și înființate în localitate.

Acest articol a fost publicat în Noutăți. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.