Atelier de identificare a soluțiilor privind crearea și dezvoltare serviciului de gestionare a deșeurilor în comunitățile partenere Mihăileni, Ochiul Alb, și Baraboi

La 28.07.2021 la Mihăileni s-a desfășurat atelierul de identificare a soluțiilor privind crearea și dezvoltare serviciului de gestionare a deșeurilor în comunitățile partenere Mihăileni, Ochiul Alb, și Baraboi. Activitatea a fost moderată de către consultantul tehnic și facilitatorul comunitar Moscalu Nicolae delegați de Proiectului ”MĂ IMPLIC”.


Aici s-a ajuns la etapa când Echipa de Inițiativă Comunitară (EIC) consultați de expertul tehnic s-a decis asupra celei mai potrivite soluții de creare și îmbunătățire a serviciului de gestionare a deșeurilor și anume – colectarea deșeurilor reciclabile (plastic, sticlă, hârtie/carton) în saci de gunoi, iar a deșeurilor reziduale în pubele instalate în fiecare gospodărie.


Colectarea deșeurilor de către Întreprinderea Municipală ”Mihăileni Service” va fi realizată de la fiecare gospodărie pe tipuri de deșeuri. Frecvența de colectare va fi stabilita de comun acord cu comunitatea, ceea ce va asigura accesul tuturor cetățenilor la servicii de evacuare selectiva a deșeurilor, deoarece transportul specializat va merge „de la poartă la poartă” și va ridica deșeurile pre-colectate în gospodării.


Scopul proiectului ”MĂ IMPLIC” este de a crea condiții ca populația din mediul rural (sate și comune) din Republica Moldova să aibă acces echitabil la servicii publice de calitate.
Proiectul este implementat de Skat Consulting Ltd. Din mijloacele oferite de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, persoane stând jos şi interior
Acest articol a fost publicat în Noutăți. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.