Atelier de elaborare a planului de dezvoltare a sistemului de gestionare a serviciului de colectare selectivă a deșeurilor organizat în cadrul Proiectului MĂ IMPLIC

La 21 decembrie 2021, la Mihăileni s-a desfășurat al doilea atelier din planul de activități organizat în cadrul Proiectului Mă IMPLIC, unde sau întrunit localitățile partenere: Mihăileni, Baraboi și Ochiul Alb. Ghidați de facilitatorul comunitar Domnul Moscalu Nicolae, EIC au elaborat planul de dezvoltare a sistemului de gestionare a serviciului de colectare selectivă a deșeurilor în care s-au indicat activitățile, resursele necesare pentru realizarea lor, responsabilii și perioada în care vor fi desfășurate.


Dezvoltarea serviciului de gestiune a deșeurilor în aceste comunități va permite colectarea deșeurilor de către Întreprinderea Municipală ”Mihăileni Service” de la fiecare gospodărie pe tipuri de deșeuri. Frecvența de colectare va fi stabilita de comun acord cu comunitatea, ceea ce va asigura accesul tuturor cetățenilor la servicii de evacuare selectiva a deșeurilor, deoarece transportul specializat va merge „de la poartă la poartă” și va ridica deșeurile pre-colectate în gospodării.


Scopul proiectului ”MĂ IMPLIC” este de a crea condiții ca populația din mediul rural (sate și comune) din Republica Moldova să aibă acces echitabil la servicii publice de calitate.
Proiectul este implementat de Skat Consulting Ltd. Din mijloacele oferite de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

MaIMPLIC #skat #SDC
skatconsulting
wastemanagement
Ar putea fi o imagine cu 6 persoane, persoane stând jos şi persoane în picioare
Acest articol a fost publicat în Noutăți. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.