Încă un pas spre lansarea serviciului de gestionare a deșeurilor în localitățile Mihăileni și Ochiul Alb

În rezultatul licitației privind achiziționarea PUBELELOR destinate colectării deșeurilor nepericuloase menajere și evaluarea criteriilor solicitate, SRL TORECO, mun. Chișinău, a adjudecat cu cea mai avantajoasă ofertă din punct de vedere economic contractul de achiziție a 1008 pubele de 120 litri și saci eco pentru deșeuri, care au fost procurate cu suportul Proiectului ”MĂ IMPLIC”.

Pubelele au fost livrate la Mihăileni și urmează a fi preluate în gestionare de către ÎM Mihăileni Service, pentru a fi repartizate gospodăriilor din s. Mihăileni și s. Ochiul Alb.

Primăria Mihăileni, în parteneriat cu Primăria Ochiul Alb, Echipa de Inițiativă Comunitară, împreună cu cetățenii din aceste sate, depun eforturi comune pentru a crea serviciul comunal de gestionare a deșeurilor solide, cu suportul proiectului „MĂ IMPLIC”.

Conform acordului semnat cu Proiectul „MĂ IMPLIC” pe 28 ianuarie 2021, am primit servicii de consultanță și consolidare a capacităților, iar finanțarea care urmează (maximum 65.000 CHF-1200000 MDL) va contribui la crearea Serviciului de gospodărie comunală privind managementul deșeurilor solide, precum și să dezvolte pe termen lung abordări pentru a menține această infrastructură într-o formă bună și prestarea unor servicii de calitate, transparente și accesibile tuturor cetățenilor.

#maImplic#skatConsulting#solidwastemanagement#civicengagement

Skat Consulting Ltd.

Swiss Cooperation in Moldova

Primăria Mihăileni

Primaria Ochiul Alb

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Deschiderea sezonului sportiv 2024

Primăria Mihăileni, Vă invită Duminică, pe 02 iunie 2024, începând cu ora 10.00, la evenimentul ”Deschiderea sezonului sportiv 2024”, care se va desfășura pe stadionul din centrul satului Mihăileni și în parcul de odihnă și agrement.

În program se vor petrece probe la trântă, alergat, tragerea otgonului, volei, alergări, ridicarea greutății.

Înregistrarea participanților de la ora 09:00-10:00.

așteptăm!

Ar putea fi un desen cu 2 persoane şi text care spune „PRIMARIA PRIMĂRIA MIHĂILENI 02 IUNIE 2024 DESCHIDEREA SEZONULUI SPORTIV ORA ORA10:00 10:00 小久支羅日”
În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

VĂ INVITĂM LA SĂRBĂTOAREA DEDICATĂ „ZILEI COPILULUI”, PE DATA 1 IUNIE!

Dragi Prieteni!!!!

Sîmbătă, 1 iunie 2024, începând cu ora 09.30, Vă invităm în parcul de odihnă și agrement, să ne bucurăm de magia copilăriei.

În program:

Jocuri

Concursuri

Muzică și distracție

Cadouri

Începând cu ora 09:30, cei mici sunt așteptati la sărbătoarea veseliei și al jocurilor, însoțită de multe surprize și distracție pe măsură!

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Ședința ordinară a Consiliului Sătesc CUPS Mihăileni, Rîșcani

La 23 mai 2024, începând cu ora 14:00, în localul primăriei, sala de ședințe, vor avea loc lucrările ședinței ordinare a Consiliului Sătesc.

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

START implementare DAR 1+3 pentru Mihăileni!

După cum am anunțat anterior localitatea noastră a fost selectată în rândul proiectelor câștigătoare în cadrul Programului „Diaspora Acasă Reușește „DAR 1+3”, ediția 2024, prin intermediul Biroul Relații cu Diaspora.

Mihăileni optat în această ediție pentru construcția a două stații fotovoltaice la două fântâni arteziene din localitate. (Sectorul nr. 1 și Sectorul nr. 2)

Finanțarea proiectelor se efectuează în baza aportului comun al diasporei, Guvernului, autorităților publice locale (APL), donatorilor și a altor parteneri de dezvoltare. Astfel în buget sunt planificate următoarele poziții :

 • – Guvernul Republicii Moldova – 250000 MDL ;
 • – Primăria Mihăileni – 131652 MDL ;
 • – Diaspora și comunitatea – 60000 MDL ;
 • – Agenți economici și alte surse – 80000 MDL ;

Avem câteva ediții al cestui apel deja implementate cu succes, cum sunt amenjarea unei porțiuni de trotuar pentru pietoni adiacent traseului central și iluminare stradală, câte o porțiune în fiecare sector din localitate.

Implementarea acestui proiect ne va permite să optimizăm folosirea energiei electrice, cu scopul de a reduce din cheltuieli, prin instalarea stațiilor fotovoltaice pentru captarea apei potabile la sistemul public de alimentare cu apă în satul Mihăileni.

Ulterior se vor precăuta alte surse de finanțare pentru contrucția altei centrale fotovoltaice pentru încă o fântână arteziană.

Start implementare DAR 1+3 pentru Mihăileni! Start colectarea contribuției de la Diasporă și comunitate, care urmează a fi depusă în contul Asociației de Băștinași Mihăilenarii de Pretutindeni.

Pentru cei ce doresc să contribuie la proiectul ” Construcția centralelor fotovoltaice pentru fântânile arteziene din s. Mihăileni”, vă prezentăm rechizitele bancare ale Asociației Băștinașilor Mihăilenarii de Pretutindeni:

 • Contul pentru plăţile în Lei Moldoveneşti:
 • Codul fiscal/ IDNO: 101762006788;
 • Contul de decontare/IBAN: MD94FT222440900001463498;
 • Cod bancar/SWIFT: FTMDMD2X890.
 • Banca: Fincombank S.A nr. 9, Rîșcani;

Cine dorește să facă donație în numerar, pot contacta contabila Asociației de Băștinași – Dna. Pîntea Marionela la nr. 025676421, administrator Dl. Cristian Ion 025676238.

 • Dezvoltăm cu drag localitatea de baștina!
 • Iubesc ❤️ Mihăileni
În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

În atenția persoanelor care sunt, sau intenționează să activeze ca membrii ai comisiei electorale pentru alegeri.

În atenția persoanelor care sunt, sau intenționează să activeze ca membrii ai comisiei electorale pentru alegeri. Membrii comisiilor electorale trebuie să se înscrie la examenul de certificare în domeniul electoral 2024:

Formularul de înscriere la examenul de certificare a formării/specializării în domeniul electoral_2024_ Rîșcani este eccesibil pe următorul link https://docs.google.com/…/1FAIpQLSc9KejN9Expm6…/viewform

Întrebări și răspunsuri pentru examen https://cicde.md/…/2024_Banca-de-intrebari-certificare…

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Au fost selectate Proiectele câștigătoare în cadrul Programului „Diaspora Acasă Reușește „DAR 1+3”, ediția 2024

51 de autorități publice locale, printre care se numără și Primăria Mihăileni, vor beneficia în acest an de finanțare nerambursabilă prin intermediul Programului „Diaspora Acasă Reușește DAR 1+3”. Decizia a fost luată de către Comitetul de evaluare și supraveghere a proiectelor în cadrul Programului.

Mihăileni optat în această ediție pentru a doua componentă:

Promovarea activităților care contribuie la atenuarea schimbărilor climatice și adaptarea la aceste schimbări. Și anume, pentru construcția a două stații fotovoltaice la două fântâni arteziene din localitate.

Finanțarea proiectelor se efectuează în baza aportului comun al diasporei, Guvernului, autorităților publice locale (APL), donatorilor și a altor parteneri de dezvoltare.

Dezvoltăm cu drag localitatea de baștina!

Iubesc ♥ Mihăileni

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Atenție deonectări de la rețeaua electrică

Pentru îmbunătățirea serviciilor prestate consumatorilor, S.A. “RED-Nord” anunță despre întreruperi programate legate de întreținerea, renovarea și modernizarea rețelelor electrice la următoarele locuri de consum:

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Felicitare cu prilejul sfintei sărbători ”Învierea Domnului”

STIMAŢI MIHĂILENARI!

Cu ocazia Sfintelor Sărbători a Învierii Domnului în aceste zile de înaltă trăire sufletească, închinate Luminatei Sărbători a Creştinităţii, adresez cele mai sincere şi cordiale urări de bine, fericire, linişte sufletească şi belşug.

Fie ca lumina şi căldura Paştelui să ne încălzească sufletele, să ne lumineze minţile şi să ne deschidă inimile spre iubire, credinţă şi iertare. Să fim mai buni, să ne bucurăm din plin de frumuseţea tuturor lucrurilor care ne înconjoară şi să dăruim iubire celor dragi.

Sărbători Fericite!

Cu respect,

Primarul satului Mihăileni,

Cecan Valerian

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Tractor pentru colectarea gunoiului în saci de la cetețenii din localitate

Întreprinderea Municipală Mihăileni Service anunță că mâine 30 aprilie 2024, primăria va oferi tractor pentru colectarea gunoiului în saci de la cetețenii din sectoarele nr. 2 și nr. 3. În sectoarele nr. 1 și nr. 4, tractorul va colecta gunouiul la 01.05.2024. Rugăm de a pregăti sacii la poartă.

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

27 aprilie, Ziua Drapelului de Stat

„În drapelul unei națiuni flutură sufletul colectiv al neamului”,

Tudor Mușatescu

Stimați locuitori ai s. Mihăileni!

Astăzi, 27 aprilie este o zi importantă pentru neamul și țara noastră. Zi, în care marcăm cu mândrie – Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova, simbolul Suveranității și Independenței țării.

Cu acest deosebit prilej, în numele Primăriei Mihăileni, Consiliului local Mihăileni și al meu personal exprim onoruri față de cei care au luptat cu dârzenie pentru Independența și Pacea Republicii Moldova, apreciind înalt Devotamentul, Dăruirea și Solidaritatea celor trecuți în neființă și celor care stau neclintiți la straja țării noastre pentru a menține sus – Drapelul de Stat.

Vă adresez tuturor succes şi realizări în munca de făurire a unui viitor prosper al Republicii Moldova.

Pace și liniște în Țara noastră destoinică!

Cu gratitudine,

Primarul s. Mihăileni CECAN VALERIAN

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Filmul CARBON, vine la Mihăileni!

Dragi locuitori din Mihăileni, Rîșcani și împrejurimi, vă invităm să vizionați cel mai popular film moldovenesc – filmul CARBON, în regia lui Ion Borș, care se va rula în incinta Casei de Cultură Mihăileni, pe 25 aprilie 2024, începând cu ora 18:00. Bilelete le puteți procura de la directorul Casei de Cultură saun online pe www.film.md .

Acțiunea are loc în Moldova anului 1992, în nemijlocita apropiere de zonele „fierbinți” ale conflictului de pe Nistru.

Urmărim povestea unui tânăr tractorist, Dima, care din simpla și naiva dorință de a-și construi o viață „normală” alături de iubita sa, pornește pe un drum periculos, la capătul căruia așteaptă să-și vadă visurile împlinite.

O descoperire sinistră transformă călătoria lui Dima într-o aventură absurdă, plină de situații penibile în care eroul se ciocnește de indiferența, goana după profit și prostia oamenilor care îl înconjoară. Din toată această poveste, Dima învață un lucru important –„să fie om!”, o lecție care, în cele din urmă, reușește să îi schimbe viața!

În rolurile principale: Dumitru Roman, Ion Vântu, Adriana Bîtcă, Igor Caras-Romanov, Constantin Haret și Ion Coșeru.

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Atenție chestionar

Compania Națională de Asigurare în Medicină Vă invită să completați un chestionar. Link pentru accesul la sondaj: http://cnam.md/chestionar/

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Ziua Mondială a Cărții și a Dreptului de Autor dar și Ziua Bibliotecarului

Astăzi, 23 aprilie, la inițiativa UNESCO, este marcată Ziua Mondială a Cărții și a Dreptului de Autor dar și Ziua Bibliotecarului.

Cu acest prilej stimați bibliotecari vă dorim să aveți parte de realizări memorabile, împliniri în muncă pe care o depuneți în serviciul cunoașterii, motivaţiei şi suficientă iscusință pentru a fi părtași la crearea unei societăți mai bune și mai culte!

La mulți ani dragi Bibliotecari!!! 📖📖📖🌺🌺🌺

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

AVIZ

Stimați locuitori ai s. Mihăileni, Vă invităm marți, 23.04.2024, ora 14:30, în incinta primăriei Mihăileni, sala de ședințe, la o întrunire cu colaboratorii Inspectoratului de Poliție Rîșcani, care vor raporta activitatea desfășurată în teritoriu, pentru perioada ianuarie-aprilie 2024.

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Noutăți multașteptate în cadrul apelului ,, Susținem inițiativele locale 2’’ .

📣Pe parcursul lunilor februarie- martie echipa GAL ,, Răutul de Sus’’, inclusiv și beneficiarii care au aplicat la apel au fost în permanentă activitate, pentru a reuși cu succes să ajungem la acestă etapă.

Totalurile pentru această perioadă sunt :

✅Pe data de 23 februarie a fost finisată perioada de depunere a cererilor în cadrul apelului „Susținem inițiativele locale 2”, prin care GAL ,, Răutul de Sus’’ și-a propus să susțină ideile de dezvoltare a localităților din microregiune. În final au fost recepționate 15 de aplicații !!!

✅ Pe data de 3 martie, a fost realizată procedura de evaluare formală a aplicațiilor de către echipa de management GAL, pentru verificarea conformităților fiecărui aplicant, ulterior pe data de 5 martie, a fost realizată procedura finală de evaluare a înlăturării neconformătiților, în final au trecut toate 15 aplicații.

✅Pe data de 22 martie, a fost realizată ședința Comitetului de Selectare , unde membrii Comitetului de Selectare au reușit să realizeze procedura de evaluare și selectare a aplicațiilor conform criteriilor de evaluare a conținutului, ulterior la data de 26 martie au fost aprobate aplicațiile selectate de către Adunarea Generală a GAL-ului ,,Răutul de Sus , în final au fost selectate 10 aplicații.

🙏Aducem sincere mulțumiri membrilor Comitetului de Selectare pentru efortul depus și timpul acordat și observatorilor din cadrul Solidarity Fund PL in Moldova pentru susținerea și ghidarea în acest proiect.

🥳Astfel din 10 propuneri de proiecte propuse de către Comitetul de Selectare și Adunarea Generală a GAL spre finanțare, au primit avizare din partea Solidarity Fund PL în Moldova, toate 10 proiecte.

Lista aplicațiilor ce au fost Avizate vom atașa mai jos.

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu