Biroul Relații cu Diaspora

Mândri de Mihăilenari!

Mulțumim Biroul de relații cu diaspora pentru o colaborare cu rezultate concrete!

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Primiți urătorii?

Creştinii ordocşi de stil vechi sărbătoresc în această seară, 13 ianuarie, ajunul Sfântului Vasile. După ce apune soarele, cete de urători pornesc cu „Pluguşorul”.

În popor se spune că oamenii care primesc urătorii vor fi binecuvântaţi tot anul şi vor fi feriţi de rele. Tot în seara de Sfântul Vasile, tinerii îmbrăcaţi în costume naţionale ori mascaţi merg cu ursul, calul sau capra.

Mâine, pe  14 ianuarie, creştinii ortodocşi îl vor cinsti pe Sfântul Vasile cel Mare care marchează şi începutul Anului Nou pe stil vechi.

În dimineaţa de 14 ianuarie, copii merg cu Semănatul sau Sorcova, aruncând cu boabe de grâu, grăunţe de păpuşoi, ovăz şi binecuvînteză familia. Seminţele care cad în ogradă sau locuinţă simbolizează credinţa într-un an mai prosper şi o roadă bogată.

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Proiectul DAR 1+3 finalizat!

Sfârșit de an… finalizare de proiect realizat cu muncă și multă dăruire din partea tuturor care doresc să dezvolte cu drag pentru ACASĂ localitatea de Baștină!

Mult stimați Mihăilenari de Pretutindeni!

Trebuie să știți că grație donației Dumneavoastră am reușit să implementăm un proiect important pentru localitatea noastră.Fiecare din Dvs., care a participat la derularea acestui proiect sunteți unul dintre cei 476 donatori care ne-a ajutat să realizăm proiectul „Amenajarea trotuarului adiacent traseului central din Mihăileni” aplicat în cadrul Programului DAR 1+3, implementat de Biroul de Relații cu Diaspora.

Împreună am adunat 130658 mii lei online și offline. Perioada de implementare a proiectului: Iunie 2020 – noiembrie 2020 s. Mihăileni.

Bugetul aprobat BRD: 642079 MDL

Bugetul după implementarea proiectului: 972168 MDL

INCLUSIV:

Contribuția din bugetul de stat 250000 MDL

Contribuția autorității publice locale 300000 MDL

Contribuția diasporei și comunității Mihăileni 130658 MDL

Contribuția parteneri de dezvoltare/donatori 291500 MDL

Datorită Dvs 4222 de locuitori, 80 de copii de grădiniță cu mamele, 98 de mame cu copii în cărucior, 230 elevi, 23 profesori, 870 pensionari, 620 de tineri, 238 persoane cu dizabilitățimerg în fiecare zi spre școală pe trotuar sigur și curat

Pentru că V-ați implicat, cei 4222 locuitori ai satului merg în siguranță, spre spital, primărie, poștă și magazin.

După recepția finală a lucrărilor primăria și AdB vor transmite în gestiune trotuarul pavat, Întreprinderii Municipale Mihăileni Service.

Conform Regulamentului Sanitar adoptat de Consiliul sătesc Mihăileni, fiecare cetățean în dreptul ogrăzii va avea grijă de curățenia și amenajarea trotuarului. Primăria va susține dotarea cu urne, bănci și material săditor.

AdB va monitoriza și prioritiza și alte idei de proiect parvenite de la băștinași, diaspora și împreună cu APL vor precăuta surse de finanțare, pentru implementarea lor.

Raportul final cu toate actele confirmative de cheltuieli se află la Asociația de Băștinași. Orice băștinaș la dorință are posibilitatea de al consulta.

Vă mulțumim că sunteți alături de cei de ACASĂ!

Este posibil ca imaginea să conţină: copac, plantă, iarbă, în aer liber şi natură
Este posibil ca imaginea să conţină: copac, plantă, cer, în aer liber şi natură
În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Sărbători fericite!

Sfintele Sărbători de Iarnă

constituie un prilej de bucurie și întâlnire cu cei dragi, un moment de pace și liniște sufletească, o ocazie de a ne regăsi pe noi și de a redescoperi adevăratele valori: familia, credința, bunătatea.

Vă adresez cele mai calde urări de sănătate și prosperitate, fie ca Spiritul Sărbătorilor să ne aducă doar pace și liniște sufletească, prosperare, bunăstare, realizări frumoase şi împlinirea dorinţelor.
La Mulți Ani și Craciun Fericit!

Cu respect,
Primarul s. Mihăileni,
Valerian Cecan

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Audieri Publice privind proiectul bugetului primăriei Mihăileni pentru 2021

ANUNȚ!!!

PRIMĂRIA s. MIHĂILENI, r. RÎȘCANI ORGANIZEAZĂ AUDIERI PUBLICE PRIVIND PROIECTUL BUGETULUI PRIMĂRIEI PENTRU ANUL 2021
Audierile publice vor avea loc la data de 04.12.2020, ora 13:30, online, pe platforma ZOOM, accesând linkul de mai jos: ⬇

Topic: Consultări Publice Primăria Mihăileni
Time: Dec 4, 2020 01:30 PM Bucharest

Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/7431502747

Meeting ID: 743 150 2747
Passcode: hvr7zE

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

La mulți ani Domnule Primar de Mihăileni!

În această zi remarcabilă toate gândurile bune sunt pentru Dumneavoastră, Domnule Primar de Mihăileni Valerian Cecan!
Vă adresăm cele mai sincere și mai frumoase urări de bine, prosperitate și sănătate.

Vă dorim sănătate, răbdare şi curaj, putere de muncă şi reuşită deplină în toate proiectele pe care le aveţi pentru locuitorii s. Mihăileni şi în viitor. Să aveţi viață îndelungată, plină de realizări și bucurii, clipe cât mai durabile de satisfacție și împlinire sufletească, să aveți parte de momente frumoase alături de cei dragi.

Să rămâneţi la fel de activ, curajos şi încrezător în tot ceea ce v-aţi propus să realizaţi pe parcursul următorilor ani!

La mulți ani Domn Primar!

Cu respect Colectivul Primăriei Mihăileni

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Reconstrucția acoperișului casei de cultură

La Mihăileni, au demarat lucrările de reconstrucție a acoperișului casei de cultură.

În urma aplicării unui proiect la Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură am fost declarați eligibili pentru investiția ce urmează a fi efectuată în conformitate cu măsura nr. 2: Renovarea și dezvoltarea localității rurale, din Regulamentul privind acordarea subvențiilor pentru îmbunătățirea nivelului de trai și de muncă în mediul rural din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și mediului rural.

Valoarea proiectului investițional aprobat constituie 482847.00 MDL, dintre care 285961.00 MDL reprezintă valoarea proiectului eligibil și 228768.00 MDL constituie valoarea subvenției acordate de AIPA.

Contractul de acordare a subvenției în avans a fost semnat pe 28.09.2020.

Agentul economic care realizează lucrările este ”Dublu Garant” SRL, or. Bălți, administrator Berco Ghenadie.

Este posibil ca imaginea să conţină: cer, copac şi în aer liber
În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

La mulți ani Mihăileni!

Mulţi stimaţi locuitori ai satului Mihaileni!

În această zi frumoasă de toamnă sărbătorim Hramul satului. Cu această ocazie vreau să vă adresez din suflet cele mai alese urări de bine şi noroc pentru locuitorii noştri dragi.

Hramul satului este ziua când în casa moldoveanului se adună prietenii, rudele şi toţi cei dragi pentru a se bucura împreună de cele realizate, de sănătate şi bunăstare.
Vă doresc ca această sărbătoare să vă poarte de grijă, să vă aducă lumină, căldură şi belşug, să vă îndrumeze doar la fapte bune întru prosperarea satului nostru şi a pămîntului drag. În casele Dumneavoastră să domnească mereu pacea, voia bună
şi belşugul.

Avem un sat pitoresc, cu oameni harnici, frumoşi şi buni la suflet. Am demonstrat nu odată că putem să fim uniţi şi să creăm lucruri frumoase. Hramul localităţii este cel mai bun prilej de a ne consolida convingerea prin comunicare, putem transforma localitatea noastră într-un sat mai curat, mai luminat, mai înverzit.

Astfel sa îi dorim satului Mihăileni un cer albastru fără nori în calea sa de prosperitate, iar consătenilor mei dragi un nou secol ce să deschidă poarta unui viitor plin de succese, performanţe şi realizări considerabile în promovarea imaginii
localităţii!

Lumina sărbătorii să ne facă mai buni, mai curaţi, mai iertători şi mai atenţi cu cei din preajmă, să ne vegheze neamul, satul, familiile şi să ne binecuvânteze în activităţile de zi cu zi.

Cu profund respect primarul s. Mihăileni Valerian Cecan

Mulțumim tuturor celor care au contribuit la organizarea acestui video modest dar creat din suflet cu oameni frumoși cu drag pentru Mihăileni! La mulți ani Mihăileni!

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Trotuare pentru pietoni

La Mihăileni amenajarea trotuarelor din cadrul Proiectului Guvernamental ”Drumuri Bune”, implementat de Administrația de Stat a Drumurilor continuă.

Este posibil ca imaginea să conţină: cer, copac, plantă, nor, în aer liber şi natură
În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Lucrări de amenajare a scenei de vară

La Mihăileni, în parcul de odihnă și agrement au demarat lucrările de construcție a scenei de vară. Realizarea acestui proiect este finanțată din bugetul primăriei în valoare de 394000 lei. Agentul economic care realizează amenajarea este ”Drostal” SRL, or. Drochia, administrator Cojocari Artur.

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, copac, cer, în aer liber şi natură
În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Felicitări stimați profesori!

Astăzi în toată ţara se sărbătoreşte Ziua Profesorului. Este o ocazie în plus să ne ducem aminte de orele când mergeam la şcoală, iar dascălii ne ofereau ce aveau mai bun pentru ca să avem un fundament bun în viaţă.

MULT STIMAȚI PROFESORI, aceasta este ziua în care, tradiţional, vă adresăm, cele mai sincere urări de bine, de sănătate şi de împlinire. Dumneavoastră sunteţi cei cu care, fiecare dintre noi, a început lecţia vieţii. Dacă suntem buni, e meritul dumneavoastră.

La mulţi ani de ziua profesorului!

Cu profund respect Primarul s. Mihăileni Valerian Cecan

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Mesaj de felicitare cu prilejul sărbătorii Limba Noastră

Alături de drapelul național și de imn, limba de stat este un simbol și un element de identitate al neamului nostru. Cu acestă ocazie primăria Mihăileni, Vă adresează sincere felicitări tututor.  

Păstrați în suflet graiul matern, promovați și mândriți-vă cu limba de stat, păstrați și cultivați valorile și spiritul național, oriunde vă veți afla. Cu respect

Primarul s. Mihăileni Valerian Cecan

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Mesaj de felicitare cu prilejul Zilei Independenței Republicii Moldova

Dragi concetățeni!

Vă adresez sincere felicitări cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova.

Astăzi îmi exprim recunoștința tuturor celor care, indiferent de naționalitate, generație și religie au contribuit la consolidarea statalității și suveranității Republicii Moldova. Această sărbătoare ne reamintește despre eforturile noastre comune în slujba edificării unui stat independent și responsabilitatea consolidării unei societăți prospere și puternice.

Cu prilejul sărbătorii, vă doresc pace, prosperitate și încredere în viitorul Republicii Moldova!

Cu respect primarul s. Mihăileni Valerian Cecan

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Demarare lucrări trotuare pentru pietoni

La Mihăileni au demarat lucrările de amenajare a trotuarului aferent traseului care străbate centrul satului, proiect aplicat în cadrul Programului Diaspora Acasă Reușește „DAR 1+3”. care este implementat de Cancelaria de Stat, prin intermediul Biroul Relații cu Diaspora.

Bugetul total al proiectului este format din mijloace financiare din partea:
1) Guvernului Republicii Moldova
2) Primăria Mihăileni;
3) parteneri de dezvoltare- agenții economici din localitate
4) Asociația de Băștinași Mihăilenarii de Pretutindeni și grupurile de inițiativă ale cetățenilor stabiliți în străinătate, reveniți și celor de acasă.

Necesitatea executării lucrărilor de amenajare a trotuarelor fost dictată de solicitarea din partea cetățenilor, starea deplorabilă în care se afla trotuarul vechi, precum și în legătură cu creșterea semnificativă a fluxului de cetățeni care circulă pe această cale pietonală.

Lucrările de construcție au început din data de 05.08.2020 și sunt executate de către agentul economic KVM CONS SRL, administrator Cojocaru Vasile, din mun. Chișinău, care a adjudecat contractul de achiziție publică.

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Bilanț săptămânal colectare de fonduri la proiectul trotuare pentru pietoni din s. Mihăileni

Stimați prieteni!

Avem 7 zile de la lansarea campaniei de colectare defonduri pentru proiectul Amenajarea trotuarelor din s. Mihăileni. Vă reamintimcă în cadrul Programului DAR 1+3 suntem finanțați din bugetul de stat cu 250000MDL (banii sunt deja în cont), Primăria Mihăileni a alocat 300000 MDL, ConsiliulRaional a alocat 250000 MDL, contribuția agenților economici va constitui 40000MDL, administrația drumurilor  va aloca 1200000 MDL, contribuția băștinașilor  constituie72158 MDL.

Suma contribuției băștinașilor de 72158 MDL am divizat-o jumătate pe platforma https://sprijina.md/campaign/amenajam-impreuna-trotuare-pentru-pietoni-la-mihaileni-riscani/ unde se vor colecta 36.079,00 MDL. Altă jumătate de contribuție de 36079,00 MDL se va colecta în numerar la Asociația de Băștinași (sediul asociației se află în incinta primăriei) care ulterior se vor depune pe contul bancar .

La moment sunt colectați 19090.68 MDL, din care:

  • pe platformă s-a acumulat suma de  12.540,68 MDL;
  • în numerar suma de 6550 MDL;

Au mai rămas de colectat  53068 MDL.

Mulțumim tuturor băștinașilor din localitate și din afara ei care deja și-au adus aportul pentru acest proiect vital pentru securitatea pietonilor din s. Mihăileni!

Ne adresăm tuturor mihăilenarilor și agenților economici pentru a uni eforturile comune și a realiza acest proiect de o importanță majoră pentru localitatea noastră.

Contăm pe susținerea Dvs.!

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu