Încă un pas spre lansarea serviciului de gestionare a deșeurilor în localitățile Mihăileni și Ochiul Alb

În rezultatul licitației privind achiziționarea PUBELELOR destinate colectării deșeurilor nepericuloase menajere și evaluarea criteriilor solicitate, SRL TORECO, mun. Chișinău, a adjudecat cu cea mai avantajoasă ofertă din punct de vedere economic contractul de achiziție a 1008 pubele de 120 litri și saci eco pentru deșeuri, care au fost procurate cu suportul Proiectului ”MĂ IMPLIC”.

Pubelele au fost livrate la Mihăileni și urmează a fi preluate în gestionare de către ÎM Mihăileni Service, pentru a fi repartizate gospodăriilor din s. Mihăileni și s. Ochiul Alb.

Primăria Mihăileni, în parteneriat cu Primăria Ochiul Alb, Echipa de Inițiativă Comunitară, împreună cu cetățenii din aceste sate, depun eforturi comune pentru a crea serviciul comunal de gestionare a deșeurilor solide, cu suportul proiectului „MĂ IMPLIC”.

Conform acordului semnat cu Proiectul „MĂ IMPLIC” pe 28 ianuarie 2021, am primit servicii de consultanță și consolidare a capacităților, iar finanțarea care urmează (maximum 65.000 CHF-1200000 MDL) va contribui la crearea Serviciului de gospodărie comunală privind managementul deșeurilor solide, precum și să dezvolte pe termen lung abordări pentru a menține această infrastructură într-o formă bună și prestarea unor servicii de calitate, transparente și accesibile tuturor cetățenilor.

#maImplic#skatConsulting#solidwastemanagement#civicengagement

Skat Consulting Ltd.

Swiss Cooperation in Moldova

Primăria Mihăileni

Primaria Ochiul Alb

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Au fost selectate Proiectele câștigătoare în cadrul Programului „Diaspora Acasă Reușește „DAR 1+3”, ediția 2024

51 de autorități publice locale, printre care se numără și Primăria Mihăileni, vor beneficia în acest an de finanțare nerambursabilă prin intermediul Programului „Diaspora Acasă Reușește DAR 1+3”. Decizia a fost luată de către Comitetul de evaluare și supraveghere a proiectelor în cadrul Programului.

Mihăileni optat în această ediție pentru a doua componentă:

Promovarea activităților care contribuie la atenuarea schimbărilor climatice și adaptarea la aceste schimbări. Și anume, pentru construcția a două stații fotovoltaice la două fântâni arteziene din localitate.

Finanțarea proiectelor se efectuează în baza aportului comun al diasporei, Guvernului, autorităților publice locale (APL), donatorilor și a altor parteneri de dezvoltare.

Dezvoltăm cu drag localitatea de baștina!

Iubesc ♥ Mihăileni

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Atenție deonectări de la rețeaua electrică

Pentru îmbunătățirea serviciilor prestate consumatorilor, S.A. “RED-Nord” anunță despre întreruperi programate legate de întreținerea, renovarea și modernizarea rețelelor electrice la următoarele locuri de consum:

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Felicitare cu prilejul sfintei sărbători ”Învierea Domnului”

STIMAŢI MIHĂILENARI!

Cu ocazia Sfintelor Sărbători a Învierii Domnului în aceste zile de înaltă trăire sufletească, închinate Luminatei Sărbători a Creştinităţii, adresez cele mai sincere şi cordiale urări de bine, fericire, linişte sufletească şi belşug.

Fie ca lumina şi căldura Paştelui să ne încălzească sufletele, să ne lumineze minţile şi să ne deschidă inimile spre iubire, credinţă şi iertare. Să fim mai buni, să ne bucurăm din plin de frumuseţea tuturor lucrurilor care ne înconjoară şi să dăruim iubire celor dragi.

Sărbători Fericite!

Cu respect,

Primarul satului Mihăileni,

Cecan Valerian

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Tractor pentru colectarea gunoiului în saci de la cetețenii din localitate

Întreprinderea Municipală Mihăileni Service anunță că mâine 30 aprilie 2024, primăria va oferi tractor pentru colectarea gunoiului în saci de la cetețenii din sectoarele nr. 2 și nr. 3. În sectoarele nr. 1 și nr. 4, tractorul va colecta gunouiul la 01.05.2024. Rugăm de a pregăti sacii la poartă.

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

27 aprilie, Ziua Drapelului de Stat

„În drapelul unei națiuni flutură sufletul colectiv al neamului”,

Tudor Mușatescu

Stimați locuitori ai s. Mihăileni!

Astăzi, 27 aprilie este o zi importantă pentru neamul și țara noastră. Zi, în care marcăm cu mândrie – Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova, simbolul Suveranității și Independenței țării.

Cu acest deosebit prilej, în numele Primăriei Mihăileni, Consiliului local Mihăileni și al meu personal exprim onoruri față de cei care au luptat cu dârzenie pentru Independența și Pacea Republicii Moldova, apreciind înalt Devotamentul, Dăruirea și Solidaritatea celor trecuți în neființă și celor care stau neclintiți la straja țării noastre pentru a menține sus – Drapelul de Stat.

Vă adresez tuturor succes şi realizări în munca de făurire a unui viitor prosper al Republicii Moldova.

Pace și liniște în Țara noastră destoinică!

Cu gratitudine,

Primarul s. Mihăileni CECAN VALERIAN

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Filmul CARBON, vine la Mihăileni!

Dragi locuitori din Mihăileni, Rîșcani și împrejurimi, vă invităm să vizionați cel mai popular film moldovenesc – filmul CARBON, în regia lui Ion Borș, care se va rula în incinta Casei de Cultură Mihăileni, pe 25 aprilie 2024, începând cu ora 18:00. Bilelete le puteți procura de la directorul Casei de Cultură saun online pe www.film.md .

Acțiunea are loc în Moldova anului 1992, în nemijlocita apropiere de zonele „fierbinți” ale conflictului de pe Nistru.

Urmărim povestea unui tânăr tractorist, Dima, care din simpla și naiva dorință de a-și construi o viață „normală” alături de iubita sa, pornește pe un drum periculos, la capătul căruia așteaptă să-și vadă visurile împlinite.

O descoperire sinistră transformă călătoria lui Dima într-o aventură absurdă, plină de situații penibile în care eroul se ciocnește de indiferența, goana după profit și prostia oamenilor care îl înconjoară. Din toată această poveste, Dima învață un lucru important –„să fie om!”, o lecție care, în cele din urmă, reușește să îi schimbe viața!

În rolurile principale: Dumitru Roman, Ion Vântu, Adriana Bîtcă, Igor Caras-Romanov, Constantin Haret și Ion Coșeru.

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Atenție chestionar

Compania Națională de Asigurare în Medicină Vă invită să completați un chestionar. Link pentru accesul la sondaj: http://cnam.md/chestionar/

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Ziua Mondială a Cărții și a Dreptului de Autor dar și Ziua Bibliotecarului

Astăzi, 23 aprilie, la inițiativa UNESCO, este marcată Ziua Mondială a Cărții și a Dreptului de Autor dar și Ziua Bibliotecarului.

Cu acest prilej stimați bibliotecari vă dorim să aveți parte de realizări memorabile, împliniri în muncă pe care o depuneți în serviciul cunoașterii, motivaţiei şi suficientă iscusință pentru a fi părtași la crearea unei societăți mai bune și mai culte!

La mulți ani dragi Bibliotecari!!! 📖📖📖🌺🌺🌺

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

AVIZ

Stimați locuitori ai s. Mihăileni, Vă invităm marți, 23.04.2024, ora 14:30, în incinta primăriei Mihăileni, sala de ședințe, la o întrunire cu colaboratorii Inspectoratului de Poliție Rîșcani, care vor raporta activitatea desfășurată în teritoriu, pentru perioada ianuarie-aprilie 2024.

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Noutăți multașteptate în cadrul apelului ,, Susținem inițiativele locale 2’’ .

📣Pe parcursul lunilor februarie- martie echipa GAL ,, Răutul de Sus’’, inclusiv și beneficiarii care au aplicat la apel au fost în permanentă activitate, pentru a reuși cu succes să ajungem la acestă etapă.

Totalurile pentru această perioadă sunt :

✅Pe data de 23 februarie a fost finisată perioada de depunere a cererilor în cadrul apelului „Susținem inițiativele locale 2”, prin care GAL ,, Răutul de Sus’’ și-a propus să susțină ideile de dezvoltare a localităților din microregiune. În final au fost recepționate 15 de aplicații !!!

✅ Pe data de 3 martie, a fost realizată procedura de evaluare formală a aplicațiilor de către echipa de management GAL, pentru verificarea conformităților fiecărui aplicant, ulterior pe data de 5 martie, a fost realizată procedura finală de evaluare a înlăturării neconformătiților, în final au trecut toate 15 aplicații.

✅Pe data de 22 martie, a fost realizată ședința Comitetului de Selectare , unde membrii Comitetului de Selectare au reușit să realizeze procedura de evaluare și selectare a aplicațiilor conform criteriilor de evaluare a conținutului, ulterior la data de 26 martie au fost aprobate aplicațiile selectate de către Adunarea Generală a GAL-ului ,,Răutul de Sus , în final au fost selectate 10 aplicații.

🙏Aducem sincere mulțumiri membrilor Comitetului de Selectare pentru efortul depus și timpul acordat și observatorilor din cadrul Solidarity Fund PL in Moldova pentru susținerea și ghidarea în acest proiect.

🥳Astfel din 10 propuneri de proiecte propuse de către Comitetul de Selectare și Adunarea Generală a GAL spre finanțare, au primit avizare din partea Solidarity Fund PL în Moldova, toate 10 proiecte.

Lista aplicațiilor ce au fost Avizate vom atașa mai jos.

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Fii un cetățean responsabil demn de localitatea în care trăiești!

Primarul s. Mihăileni, Domnul Cecan Valerian, vine cu un apel către locuitori de a se mobiliza pentru a face curat pe teritoriul adiacent gospodăriilor, în curțile unde locuiesc, pentru a îmbunătăţi aspectul localității.

În acest sens, facem un apel către cetățeni, precum și către agenţii economici și instituțiile publice să iasă organizat și să participe, împreună cu autoritățile locale, la îmbunătățirea aspectului satului.

Exemplul nostru contează pentru viitorul satului Mihăileni!

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Anunț privind desfășurarea Recensământului populației și locuințelor în perioada 8 aprilie – 7 iulie 2024

Stimați locuitori,

În perioada 8 aprilie -7 iulie 2024 în Republica Moldova se va desfășura Recensământul populației și locuințelor (RPL).

Recensământul este o cercetare de amploare națională care are loc o dată la 10 ani. Scopul recensământului este obținerea de date statistice privind numărul și distribuția teritorială a populației și locuințelor țării. În cadrul recensământului, sunt colectate date cu privire la fiecare persoană din gospodărie (de exemplu: anul și locul nașterii, locul de trai, limba vorbită, nivelul educației, ocupația ș.a.), cât și date despre locuință (cum ar fi dotarea cu sistem de canalizare și aprovizionare cu apă, modul de încălzire, suprafața și materialele de construcție a locuinței ș.a.).

În această perioadă, un recenzor va vizita locuința dumneavoastră și va adresa câteva întrebări din chestionarul de recensământ, iar răspunsurile le va înregistra pe tabletă. Recenzorul va prezenta obligatoriu legitimația de recenzor și vor purta însemne de identitate a RPL, inclusiv: vestă, chipiu, tricou, rucsac, tabletă, toate cu logoul Recensământului 2024.

Fiecare persoană trebuie să participe la recensământ și să răspundă în întregime și corect la chestionarul de recenzare. Conform Legii nr. 231/2022 privind recensământul populației și locuințelor, participarea la recensământ este obligatorie.

Îndemnăm toți locuitorii să deschidă ușa recenzorului și să ofere răspunsuri corecte și depline!

Datele pe care le veți oferi la Recensământ sunt confidențiale și protejate conform Legii nr. 231/2022 privind recensământul populației și locuințelor și Legii nr. 93/2017 cu privire la statistica oficială. Aceste date se vor utiliza doar în scopuri statistice pentru elaborarea și diseminarea sub formă generalizată a rezultatelor recensământului pe diverse caracteristici ale populației, fără a fi posibilă identificarea datelor personale.

Participarea la Recensământ este o obligație legală, dar și civică. Datele colectate vor sta la baza proiectelor de dezvoltare la nivel de localitate și de țară. Participând la recensământ, contribuim la o mai bună înțelegere a comunității. Răspunsurile vor fi utilizate pentru a produce statistici care vor oferi o imagine a vieții în Republica Moldova și a modului în care aceasta se schimbă.

Mai multe informații despre recensământ puteți consulta pe pagina BNS www.statistica.gov.md/RPL2024. De asemenea, pentru orice întrebări puteți apela gratuit la Linia verde a recensământului 022 800 800 24.

În organizarea și desfășurarea Recensământului populației și locuințelor 2024, BNS beneficiază de asistență în cadrul proiectului „Sprijin pentru Biroul Național de Statistică în desfășurarea Recensământului populației și locuințelor din 2024”, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de către Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA).

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

La mulți ani stimată Doamnă contabilă!

Sincere felicitări cu prilejul zilei Dvs. de naștere, Doamnă Spilchin Mariana contabil-șef în cadrul primăriei Mihăileni!

Vă dorim ca debitul și creditul să iasă mereu egal, atenția să nu vă fie distrasă pe nimicuri și să fiți mega productivă în activitățile Dvs.! Să fiți mereu apreciată conform eforturilor Dvs. și să Vă bucurați din plin de o viață prosperă!

Vă urăm să savurați această zi din plin, să vă bucurați de multitudinea de urări pe care o să le primiți! Fie ca bucuria, norocul și bunăstarea mereu să fie prezente în viața Dvs. La mulți ani!

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Donație de 250 de trandafiri pentru Mihăileni

Agenții economici din localitate vin cu inițiative frumoase de înverzire și înflorire a spațiilor publice. Domnul Iurie Urzică, SA Avicola Corlăteni, a donat pentru Mihăileni 250 de trandafiri, care au fost plantați de către angajații Întreprinderea Municipală Mihăileni Service, în zona adiacentă traseului central și trotuarelor de pietoni cetraversează centrul localității.

Mulțumim pentru acest gest generos Domnului Iurie!

Iubesc❤️Mihăileni

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Filmul Carbon vine la Mihăileni pe 25 aprilie 2024, ora 18:00

🎬 Filmul Carbon vine la Mihăileni pe 25 aprilie 2024, ora 18:00.

🚜 Te aşteptǎm cu drag la cel mai popular film moldovenesc, acum chiar la tine în sat. Carbon Film – un film despre cât de important e să rămâi om!

🎫 Detalii şi bilete: https://film.md sau la Casa de Cultură.

#Carbon

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu