Felicitare cu prilejul Zilei Contabilului

Stimați contabili,


Anual, pe 4 aprilie cinstim venerabilă profesie de contabil. Cu această ocazie, am deosebita plăcere să vă adresez cele mai sincere urări de sănătate, multe succese în realizarea activităţilor profesionale şi împliniri măreţe.
Profesia contabil este reprezentată în toate ramurile economiei naţionale, în sectorul public. Nici o întreprindere, instituţie, organizaţie, mică sau mare, nu poate fi concepută fără munca unui contabil. Prin munca şi dăruire de care dați dovadă, contribuiți la funcţionalitatea economiei naţionale.
La acest moment aniversar, vă doresc multă fericire, bunăstare şi prosperare, fie ca rezultatele obținute să Vă inspire spre stabilirea unor noi scopuri, să Vă conducă spre noi orizonturi şi performanţe majore.


Cu respect Primarul s. Mihăileni
Cecan Valerian

Ar putea fi o imagine cu text care spune „4 aprilie ZIUA CONTABILULUI”
În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Felicitare Secretar Consiliul Local Mihăileni

Stimate Domnule Cristian Ion Secretar al Consiliului Local!


Cu prilejul zilei de naștere Vă urăm multă putere, răbdare, sănătate și tărie de caracter pentru a trece cu brio de toate obstacolele, care vor apărea în viața Dumneavoastră. Toate succesele de până acum să fie un imbold de a continua să faceți lucruri frumoase. Vă dorim belșug în casă, pâine pe masă, voie bună și optimism. Munca pe care o faceți să fie apreciată după merit, iar cele mai sublime vise să devină realitate.


La mulţi ani fericiţi şi împliniţi, Domnule Secretar!

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, stând în picioare şi în aer liber
În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Clacă de sâmbătă – subotnic

O clacă de sâmbătă – subotnic s-a petrecut în sectorul 1 al s. Mihăileni. Chiar dacă toți cei ce au participat au avut de lucru pe la casele lor, au lăsat treburile și au mers în ”hârtop” unde au plantat 200 de copaci de specii diferite: tei, stejar, castani etc. care au fost procurați de către Primăria Mihăileni.
Suntem mândri că împreună cu băștinașii se pot realiza lucruri frumoase!
Îndemnăm locuitorii de a păstra curățenia și a avea respect pentru munca enormă depusă. Nu aruncați gunoiul și nu duceți animale la păscut în locul unde s-a plantat. Cu efort comun v-om înverzi localitatea de baștină astfel se va crește calitatea aerului pe care îl respirăm și vom fi mândri când o să revenim cu drag aici indiferent că locuim aici s-au venim în vizită. Mulțumim mult celor care au participat și Vă chemăm să fiți mai activi la inițiative de genul acesta.
Mândri de voi!

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Lucrări de salubrizare

A venit primăvara și o dată cu ea a început forfota mare a lucrărilor de sezon. Întreprinderea Municipală ”Mihăileni Service” au dat start curățeniei de primăvară pe terenurile adiacente trotuarelor pentru pietoni. Și cum la moldoveni la o clacă se strâng de la mic la mare pentru a da o mână de ajutor la lucrările de salubrizare: s-a strâns gunoiul, s-au strâns pietrele, s-a adăugat pământ în locurile adâncite, s-a nivelat terenul, se seamănă iarbă, se sădesc flori și urmează a fi plantați arbori decorativi. Pe lungimea trotuarelor se v-or instala bănci și tomberoane. Îndemnăm toți locuitorii s. Mihăileni de a efectua aceste lucrări de primăvară în zona gospodăriilor sale. Un sat curat depinde de noi, cei se locuim aici și arătăm cât de responsabili suntem. Mulțumim tuturor celor ce depun muncă ca să fim mândri de localitatea noastră!

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Atelier de elaborare a viziunii procesului de modernizare a serviciului intercomunitar de gestionare a deșeurilor solide organizat în cadrul Proiectului ”MĂ IMPLIC” la Mihăileni

La 24.03.2021, în incinta Casei de Cultură din localitate s-a desfășurat atelierul de elaborare a viziunii procesului de modernizare a serviciului intercomunitar de gestionare a deșeurilor solide în s. Mihăileni și în comunitățile partenere Ochiul Alb și Baraboi. La atelier au participat 18 membri ai Echipei de Inițiative Comunitare EIC.

Participanții, ghidați de facilitatorul comunitar Domnul Moscalu Nicolae au abordat următoarele aspecte:
• Analiza situației actuale în domeniul gestionării deșeurilor solide;
• Stabilirea VIZIUNII procesului de modernizare a serviciului, si anume Crearea unui serviciu intercomunitar de gestionare a deșeurilor solide modern și durabil cu și pentru cetățeni responsabili și conștienți, asigurându-se un mediu ambiant sănătos.
• Elaborarea MISIUNII EIC de modernizare a serviciului, care prevede Mobilizarea și implicarea cetățenilor din satele Mihăileni, Ochiul Alb și Baraboi la crearea și dezvoltarea unui serviciu modern și durabil de gestionare a deșeurilor solide.

Următoarea ședință la care se vor elabora celelalte aspect ale planului de lucru va avea loc la 14 aprilie.

În perioada 2021 – 2023, în Mihăileni, Baraboi și Ochiul Alb, va fi implementat proiectul de creare a serviciului de management al deșeurilor solide. Drept urmare, condițiile de trai din localitate și nemijlocit calitatea vieții cetățenilor vor fi mai bune.

Scopul proiectului ,,Mă Implic” este de a crea condiții că populația din mediul rural (sate și comune) din Republica Moldova să aibă acces echitabil la servicii publice de calitate. Proiectul „MĂ IMPLIC” este finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și implementat de Skat Consulting Ltd.
Swiss Cooperation în Moldova

Maimplic #skat #SDC

Ar putea fi o imagine cu unul sau mai mulţi oameni şi interior
În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Ședința de Consens Comunitar din cadrul Proiectului ,,MĂ IMPLIC”

La 10 martie 2021, ora 14.00, în incinta Casei de Cultură din localitate, echipele s. Mihăileni, s. Baraboi și s. Ochiul Alb s-au întrunit în cadrul Ședinței de Consens Comunitar, activitate din cadrul proiectului de implicare civică în guvernarea locală ,,MĂ IMPLIC”. Activitatea a fost coordonată de către facilitatorul comunitar Domnul Moscalu Nicolae.


Participanți au făcut cunoștință cu specificului proiectului ”MĂ IMPLIC”, a fost realizat consensul asupra inițiativei APL de modernizare a serviciului public de management al deșeurilor solide. Au fost aleși membrii Echipei de Inițiativă Comunitară (EIC) prin consens, unde cetățenii au delegat atribuțiile și competențele EIC, precum și specificul postului de membru al EIC – voluntari.


Au fost enumerate etapele care urmează a fi parcurse în procesul de îmbunătățire a serviciului public de management al deșeurilor solide în satul Mihăileni, Baraboi și Ochiul Alb.
S-a planificat următorul atelier de lucru pentru data de 19 martie 2021, ora 14.00, în incinta Casei de Cultură Mihăileni.


În Mihăileni, Baraboi și Ochiul Alb, în perioada 2021 – 2023, va fi implementat proiectul de îmbunătățire a serviciului de management al deșeurilor solide. Drept urmare, condițiile de trai din localitate și nemijlocit calitatea vieții cetățenilor vor fi mai bune.

Scopul proiectului ,,Mă Implic” este de a crea condiții ca populația din mediul rural (sate și comune) din Republica Moldova să aibă acces echitabil la servicii publice de calitate. Proiectul „MĂ IMPLIC” este finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și implementat de Skat Consulting Ltd.
Swiss Cooperation in Moldova

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Chestionar de identificare a unui proiect

Dragii noștri Mihăilenari de pretutindeni!


Cu efort comun am realizat lucruri frumoase pentru Mihăileni, precum sânt: parcul de odihnă și agrement, iluminarea și supravegherea video în parc, gazificarea localității, rețeaua de apeduct, Centrul multifuncțional D. Musteața, piața agricolă, procurarea tehnicii speciale pentru postul de pompieri, drumurile prin localitate, amenajarea grădinițelor, liceului teoretic etc..


Mai nou, cu efort comun am amenajat trotuare pentru pietoni pe lângă traseul central din localitate, pentru ce Vă suntem foarte recunoscători și Vă aducem un mare mulțumesc pentru implicarea și atitudinea pe care o aveți pentru tot ce se face în localitate.
Am promis, că nu ne oprim aici și ne v-om dezvolta în continuare.

S-a lansat un nou apel de proiecte în cadrul Programului DAR 1+3, implementat de Biroul Relații cu Diaspora la care primăria Mihăileni și Asociația de Băștinași Mihăilenarii de Pretutindeni dorim să aplicăm.


Rugăm să Vă expuneți opinia referitor la identificarea unei propuneri de proiect ce ar putea dezvolta localitatea noastră pe parcursul acestui an prin intermediul chestionarului prezentat. Chestionarul va fi distribuit și pe suport de hârtie la poștă și instituții publice din localitate.

Vă rugăm să fiți activi.

Contăm pe susținerea Dumneavoastră! Împreună v-om reuși să dezvoltăm localitatea de baștină! #CuDragPentruAcasă

Chestionar de prioritizare a unui proiect

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Felicitări cu 8 martie mult stimate Doamne și Domnișoare!

Stimate Doamne și Domnișoare!


În suita sărbătorilor de primăvară, un loc aparte în inima oricărui om îl ocupă emoția generată de sărbătorirea Zilei Internaționale a Femeii, prilej pentru care am onoarea, în numele Primăriei Mihăileni și Consiliului Sătesc Mihăileni, să aduc tuturor Doamnelor şi Domnișoarelor cele mai calde şi sincere felicitări şi urări de multă sănătate şi fericire, realizări profesionale şi personale din cele mai frumoase.


Vă purtăm recunoștință pentru că cultivați cele mai nobile sentimente: dragostea, sinceritatea şi tot ce este mai bun pe acest pământ.


Să Vă dea Dumnezeu forţe de a trece cu demnitate peste greutăţi şi impulsul de a rămâne mereu aşa cum sânteţi – gingaşe, frumoase şi pline de viaţă, să aveţi parte de pace sufletească şi de lumină în casa dumneavoastră.

Cu mult respect,
primarul s. Mihăileni
Valerian Cecan
Consiliul Sătesc Mihăileni

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Mesaj de felicitare cu sosirea Primăverii!

Stimați Mihăilenari,


Cum fiecare primăvară reprezintă renaștere și un nou început, vă doresc sufletul să se umple de energie, speranțele să renască, visele să prindă aripi, iar viața să vă înflorească precum înfloresc florile primăverii.

Vă urez ca mărțișorul anului 2021, împreună cu primii ghioceii și primele rândunele, să vă aducă forțe noi și pace în suflet, gingășie și dragoste, putere și multe realizări.

Firul alb e sănătate, Cel roşu, prosperitate. Amândouă, împreună, Formează o cununa de succes şi voie bună.

Vă doresc ca primăvara să vă aducă un mărțișor de sănătate, un ghiocel de noroc, o rază de fericire, un nor de iubire şi un soare strălucitor asemeni sufletului vostru.

Cu respect,
Cecan Valerian,
Primarul s. Mihăileni

Ar putea fi o imagine cu floare şi în aer liber
În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Exercițiul de cartografiere – START în cadrul Proiectului Mă IMPLIC

Ieri, 25 februarie curent, în incinta primăriei Mihăileni, raionul Rîșcani, a avut exercițiul de cartografiere – START care anticipează Ședința de Consens Comunitar, la care urmează aprobarea inițiativei vizând îmbunătățirea livrării serviciilor de gospodărie comunală în domeniul managementului deșeurilor solide, la care au participat reprezentanți ai instituțiilor publice din localitate.

După un cuvânt de salut al primarului Domnului Valerian Cecan, care a expus inițiativa de modernizare a serviciului public care urmează a fi implementat, facilitatorul comunitar Domnul Moscalu Nicolae a informat participanții la exercițiul de cartografiere despre scopul (crearea condițiilor pentru accesul echitabil la servicii publice de calitate în mediul rural), obiectivele, principiile, specificul incluziv, participativ, non-politic al Proiectului ”Mă IMPLIC”.

Astfel, participanții la exercițul de cartografiere au dat start organizării/desfășurării Ședinței de Consens Comunitar (ȘCC). O hartă cartografică a localității, elaborată cu participanții, a făcut posibilă alcătuirea listei candidaților – o Echipă de Inițiativă Comunitară (EIG) din 11 membri, care vor reprezenta cetățenii la ȘCC.

Conform planului de activități, alcătuit în cadrul exercițiului, Ședința de Consens Comunitar se va desfășura în data de 10 martie 2021, ora 14.00, în incinta primăriei Mihăileni.

Participanții la ședință au demonstrat interes, au intervenit cu propuneri concrete la subiectul abordat. Mulțumim Domnului Moscalu Nicolae pentru asistență competentă.

Scopul proiectului ,,Mă Implic” este de a crea condiții ca populația din mediul rural (sate și comune) din Republica Moldova să aibă acces echitabil la servicii publice de calitate. Proiectul „MĂ IMPLIC” este finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și implementat de Skat Consulting Ltd.

Swiss Cooperation in Moldova

#Maimplic #skat #SDC

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, persoane stând jos şi persoane în picioare
În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Chestionar de identificare a unui proiect, ce ar putea fi implementat în Mihăileni cu suportul primăriei, comunității, partenerilor, prin intermediul programului Diaspora Acasă Reușește DAR 1+3 implementat de Biroul de Relații cu Diaspora pe parcursul anului 2021

În anul 2020, am realizat un proiect vital pentru localitate ”Pavarea trotuarului adiacent la drumul central din s. Mihăileni”, cu suportul Comunității și Diasporei s. Mihăileni, Primăriei Mihăileni și Consiliului Local Mihăileni, Asociației de Băștinași, Agenților Economici, Consiliului Raional și Biroului de Relații cu Diaspora.

Rugăm respectuos să Vă expuneți opinia referitor la identificarea unui proiect ce ar putea dezvolta localitatea noastră pe parcursul acestui an prin intermediul chestionarului prezentat:

Chestionar de identificare a unui proiect, ce ar putea fi implementat în Mihăileni cu suportul primăriei, comunității, partenerilor, prin intermediul programului Diaspora Acasă Reușește DAR 1+3 implementat de Biroul de Relații cu Diaspora pe parcursul anului 2021

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

ÎNŞTIINŢARE PRIVIND CONVOCAREA ADUNĂRII GENERALE ORDINARE REPETATE A AEI „Mihaileni”

Asociaţia de Economii şi Împrumut „Mihaileni”, înregistrată la 05 aprilie 1999, sub numărul de identificare de stat 1003602009988

Î N Ş T I I N Ţ A R EPRIVIND CONVOCAREA ADUNĂRII GENERALE ORDINARE REPETATE A AEI „Mihaileni”

Stimate membrul AEÎ „Mihaileni”!Vă informăm că în baza deciziei consiliului din data de 14.02.2021, se convoacă Adunarea generală ordinară repetata anuală a membrilor AEÎ „Mihaileni”, pe data de 21.03.2021, ora 10.00Forma de desfășurare a Adunării generale ordinare – prin corespondență.

Locul unde se va ține Adunarea generală (acumulării și examinării buletinelor de vot), sediul AEÎ „Mihaileni”, s.Mihaileni r.Riscani

Ordinea de zi:

1. Darea de seamă a Directorului Executiv şi consiliului asociaţiei cu privire la rezultatele activităţii în anul 2020. Prezentarea rapoartelor – Directorul asociaţiei Liulceac Angela şi Preşedintele Consiliului Cecan Valerian.

2. Darea de seamă a Comisiei de Cenzori privind controlul activităţii asociaţiei. Prezentarea raportului – Preşedintele Comisiei de Cenzori Vrabie Galina.

3. Aprobarea Auditorului pentru 2021. Prezentarea raportului – Contabil şef Popovici Silvia.

4. Aprobarea Statutului in redactie noua a Asociaţiei. Raportor – Directorul executiv Liulceac Angela.

5. Aprobarea Membrilor Consiliului si a Comisiei de Cenzi. Raportor – Directorul executiv Liulceac Angela.

6. Aprobarea Regulamentului Consiliului si a Comisiei de CenziRaportor Liulceac Angela – director executiv.

7. Diverse – Raportor Cecan Valerian.Membrii pot lua cunoștință cu materialele aferente ordinii de zi a Adunarii la sediul AEÎ „Mihaileni”, s.Mihaileni r.Riscani în zilele de lucru, între orele 8.30-17.30, începînd cu data de 15.02.2021.

Rezultatul votului la Adunarea generală ordinară anuală a membrilor prin corespondență va fi adus la cunoștința fiecărui membru prin publicarea informației pe panoul informativ al AEÎ „Mihăileni” Panoul Informațional din centru, și pe pagina web a Primăriei Mihăileni”.

Cu respect,

Director executiv Liulceac Angela

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Renghenografia digitală a plămânilor GRATIS

În atenția locuitorilor s. Mihăileni, r. Rîșcani, IMSP Centrul de Sănătate Mihăileni anunță doritorii de a se testa la reghenografia digitală a plămânilor GRATIS cu deplasare în mun. Bălți se va organiza transport liber de la Mihăileni. Persoanele interesate rugăm să apelați la nr. de telefon 025676203.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Deconectări programate ale curentului electric

Pentru 24 februarie 2021, în legătură cu executarea lucrărilor de mentenanţă în reţelele de distribuţie, se va întrerupe energia electrică în Sectorul 2 din s. Mihăileni în intervalul 08:30-16.00. Lucrările pot fi reprogramate în situația în care condițiile meteo sunt nefavorabile. Informații actualizate despre programul lucrărilor săptămânale, sunt disponibile la adresa www.rednord.md . Conducerea S.A. „RED Nord” îşi cere scuze pentru orice incomodități.

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Ședința ordinară a Consiliului Sătesc Mihăileni

La 17 februarie 2021 ora 14:15, în localul primăriei, sala de ședințe, vor avea loc lucrările ședinței ordinare a Consiliului Sătesc Mihăileni, cu ordinea de zi:

  • Raportul primarului pe lucrul îndeplinit în anul 2020, Raportor: Cecan Valerian, primarul satului.
  • Cu privire la îndeplinirea bugetului Administrației Publice Locale Mihăileni pe anul 2020, Raportor: Şpilchin Mariana, contabil șef.
  • Raportul administratorului ÎM ,,Mihăileni Service” cu privire la rezultatele activității economico-financiare a Întreprinderii. Raportul comisiei de cenzori și raportul auditorului. Darea de seamă anuală cu privire la activitatea Consiliul de administrație, Raportor: Munteanu Igor, administrator ÎM „Mihăileni service”.
  • Cu privire la alocarea finanțelor din soldul liber disponibil la situația de 01.01.2021, Raportor: Cecan Valerian, primarul satului.
  • Cu privire la ridicarea mandatului de consilier în Consiliul sătesc Mihăileni, Raportor: Cristian Ion, secretarul Consiliului sătesc.
  • Cu privire la aprobarea programului de activitate a administrației publice locale pe trimestrul II a anului 2021, Raportor: Cristian Ion, secretarul Consiliului sătesc.
  • Examinarea cererilor.
Ar putea fi o imagine cu unul sau mai mulţi oameni şi text care spune „ŞedinÈ›a Consiliului Local Mihăileni 17 februarie 2021 TAT TH”

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu