Îndemn către locuitorii s. Mihăileni

Stimați locuitori ai s. Mihăileni,

Împreună am creat lucruri mărețe pentru localitatea în care trăim. Am evoluat semnificativ în ultimii ani la capitolul amenajare a teritoriului: drumurilor, trotuarelor pentru pietoni, iluminarea stradală, înverzire, infrastructură, înlăturarea deșeurilor și materialelor de construcție din drum etc.

Solicităm respectuos de a Vă implica la cositul ierbii de sub gard și curățitul crengilor copacilor pe teritoriul adiacent gospodăriilor ce atârnă în drum. Rugăm de a înlătura crengile în deosebi pe cele uscate, care îngreunează circulația transportului auto, în special al ambulanțelor, la fel pun în pericol sănătatea cetățenilor în caz de ploi cu vânturi puternice.

Prin conștientizarea faptului că este nevoie de a efectua aceste lucrări, muncă şi implicare facem satul mai curat, mai sigur pentru locuitori și servim drept exemplu pentru generația în creștere.

Trebuie să ţinem cont de faptul că, curat este nu acolo unde se face ci acolo unde se păstrează. Venim cu un îndemn pentru toţi locuitorii satului să răspundă acestui apel și să fie responsabili pentru teritoriul adiacent gospodăriilor.


Vă mulțumim!

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Vă invităm Duminică la JUDO în parc

Duminică, 22 mai 2022, începând cu ora 10.00, Vă invităm în parcul de odihnă și agrement din localitate pentru a vedea rezultatele discipolilor la judo de la Filiala Mihăileni a Școlii Sportive din or. Rîșcani, antrenor Gradinari Ion.

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

COP pentru achiziția tractorului cu echipament atașat

Primăria Mihăileni, în parteneriat cu Primăria Ochiul Alb, Echipa de Inițiativă Comunitară, împreună cu cetățenii din aceste sate, depun eforturi comune pentru a crea serviciul comunal de gestionare a deșeurilor solide, cu suportul proiectului „MĂ IMPLIC”. Conform acordului semnat cu Proiectul „MĂ IMPLIC” pe 28 ianuarie 2021, am primit servicii de consultanță și consolidare a capacităților, iar finanțarea care urmează (maximum 65.000 CHF) va contribui la crearea Serviciului de gospodărie comunală privind managementul deșeurilor solide, precum și să dezvolte pe termen lung abordări pentru a menține această infrastructură într-o formă bună și prestarea unor servicii de calitate, transparente și accesibile tuturor cetățenilor.

Conform acordului de grant nr. 11 din 04 aprilie 2022, Primăria s. Mihăileni, r. Rîșcani identificată fiscal prin IDNO 1007601003138, cu sediul în s. Mihăileni, r. Rîșcani, reprezentată legal de primar, Dl. Cecan Valerian inițiază din data de 13.05.2022, orele 12.00, procedura de COP privind achiziționarea ”tractorului cu echipament atașat”, publicată pe portalul www.civic.md, www.mihaileni.md secțiunea noutăți. Invităm operatorii economici interesați, care pot satisface necesitățile, să participe la procedura de achiziție privind procurarea bunurilor specificate în documentele anexate pe link-ul https://drive.google.com/drive/folders/1cgJ3__dREy0wvZC7ETG5VpqHXRbyeein?usp=sharing

pentru mai multe detalii consultați site-ul: www.civic.md , www.mihaileni.md 

Telefon de contact: 0256-76411, 0256-76236

Fax: 0256-76238

e-mail: mihaileniriscani@mail.rumihaileniriscani@gmail.com  

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Atenție! Deschiderea sezonului sportiv

Duminică 15 mai 2022, începînd cu ora 10:00, Vă invităm la evenimentul deschiderea sezonului sportiv, care se va desfășura pe terenul sportiv din s. Mihăileni, r. Rîșcani. Vă așteptăm!

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Ședința ordinară Consiliului Sătesc Mihăileni

Ședința ordinară Consiliului Sătesc Mihăileni

La 12 mai 2022, ora 15:00, în localul primăriei, sala de ședințe, vor avea loc lucrările ședinței ordinare a Consiliului Sătesc Mihăileni, cu ordinea de zi:

1. Cu privire la totalurile desfășurării Campaniei de primăvară de salubrizare și amenajare a localității.

2. Cu privire la corelarea bugetului primăriei pentru anul 2022.

3. Cu privire la stabilirea taxei pentru dispozitivele publicitare.

4. Cu privire la Raportul Direcției teritoriale inspectare financiare Balți, privind inspectarea complexă la primăria Mihăileni pe perioada 01.01.2016-31.01.2022.

5. Examinarea cererilor.

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Dispoziție nr. 54 din 03 mai 2022

Dispoziție nr. 54 din 03 mai 2022. Cu privire la convocarea ședinței ordinare a Consiliului sătesc Mihăileni.

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Invitație la miting de 9 mai

Primăria Mihăileni și Casa de Cultură Vă invită Luni, 9 mai 2022, începând cu ora 09.00, la mitingul comemorativ a celor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial. Evenimentul va fi urmat de ceremonia de depunere de flori la monumentul eroilor căzuți din centrul localității.

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Mesaj de felicitare cu prilejul Sărbătorilor Pascale

Stimați mihăilenari de pretutindeni, dragi prieteni,


Pentru toți noi, creștinii, Sfintele Sărbători de Paște ne oferă cele mai frumoase și sacre momente pentru împlinire sufletească. Oriunde ne-am afla, fie alături de familie și de cei apropiați, fie mai departe de baștină și de cei dragi, în fiecare primăvară, odată cu reînvierea naturii și reînnoirea sentimentelor noastre, avem șansa de a fi pătrunși de noi gânduri pozitive și noi speranțe. Paștele ne dăruiește emoții frumoase, Pastele ne oferă bucurii, Paștele ne aduce binecuvântare!


Cu ocazia acestor divine Sărbători Pascale și a Învierii Domnului, din numele echipei Primăriei și Consiliului sătesc Mihăileni, permiteți-mi să Vă adresez sincere urări de bine și sănătate, lumină și pace în suflet, dragoste și încredere, mult optimism, fericire și armonie în toate!

Vă doresc ca spiritul Paștelui să fie resimțit în fiecare casă, să păstrăm Credința și Valorile veșnice, să avem parte de binecuvântarea Domnului, să ne ridicăm deasupra oricăror încercări și să biruim totul prin bunătate, dragoste și prietenie!

Să ne bucurăm împreună de Învierea Domnului, să prețuim cu toții existența și sprijinul Bunului Dumnezeu în viața noastră!

Un Paște Fericit tuturor!

Cu cele mai bune gânduri,
Cecan Valerian,
Primarul s. Mihăileni

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

SC Click-Com SRL vin la Mihăileni cu gesturi frumoase de Paște

În ajunul Sărbătorilor Pascale, compania S.C. Click-COM SRL , or. Drochia, director Chistruga Nicolae, care activează în teritoriul s. Mihăileni, au venit cu un gest frumos pentru două familii din sat și anume cu un televizor și un pachet gratis de Internet + TV și produse alimentare.

Aducem mulțumiri companiei Click-COM SRL din numele primarului s. Mihăileni Domnului Cecan Valerian și a membrilor familiilor ce au beneficiat de această faptă. Sărbători luminate tuturor!

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Semnarea acordului de cooperare intercomunitară a localităților partenere și a acordului de grant din cadrul proiectului Mă IMPLIC

După multă muncă, mobilizare comunitară, implicare civică, responsabilitate, creativitate, o doză mare de curaj și încredere a Echipei de Inițiativă Comunitară, a facilitatorilor comunitari și a experților care au dat dovadă de multă răbdare și insistență, s-a ajuns la o etapă importantă a procesului de implementare a Serviciului de Gestionare a Deșeurilor și anume semnarea acordului de cooperare intercomunitară a localităților partenere și a acordului de grant.
La 04.04.2022, primăriile s. Mihăileni, r. Rîșcani și s. Ochiul Alb, r. Drochia au semnat Acordul de cooperare inter-comunitară și Acordul de grant cu Fundația Centrul Moldo-Elvețian pentru Cooperare SKAT, pentru 65000 franci elvețieni (aproximativ 1200000 lei) pentru procurarea echipamentelor necesare și realizarea lucrărilor preconizate în cadrul proiectului, și anume, crearea Serviciului de Gospodărie Comunală privind managementul deșeurilor solide în aceste localități.
Scopul proiectului ”MĂ IMPLIC” este de a crea condiții ca populația din mediul rural (sate și comune) din Republica Moldova să aibă acces echitabil la servicii publice de calitate.
Proiectul este implementat de Skat Consulting Ltd. Din mijloacele oferite de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Ședința extraordinară a Consiliului Sătesc Mihăileni

La 29 martie 2022, ora 14:30, în localul primăriei, sala de ședințe, vor avea loc lucrările ședinței extraordinare a Consiliului Sătesc Mihăileni, cu ordinea de zi:

1. Cu privire la aprobarea acordului de cooperare intercomunitar privind crearea serviciului public de salubrizare și gestionare în comun a unor servicii publice în localitățile Mihăileni, Ochiul Alb și Baraboi.

2. Cu privire la aprobarea planului de îmbunătățire a serviciilor de gospodărie comunală pentru 2022 – 2024.

3. Cu privire la aprobarea acordului de grant a serviciului de gestionare a deșeurilor solide în localitățile Mihăileni, Ochiul Alb și Baraboi.

4. Cu privire la unele modificări în bugetul local pe anul 2022.

5. Cu privire la constituirea comisiei administrative.

6. Examinarea cererilor.

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Dispoziție nr. 29 din 22 martie 2022. Cu privire la convocarea ședinței extraordinare a Consiliului sătesc Mihăileni.

Dispoziție nr. 29 din 22 martie 2022. Cu privire la convocarea ședinței extraordinare a Consiliului sătesc Mihăileni.

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Deconectări programate ale energiei electrice

S.A. „RED-Nord” anunță deconectări programate ale energiei electrice în legătură cu executarea lucrărilor de mentenanță în rețelele de distribuție. Astfel la 16 martie 2022 se va întrerupe energia electrică în sectorul nr. 1 al s. Mihăileni, în intervalul 10.00-16.00.

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Centru Multifunctional Dumitru Musteață implementează Proiectul ”Asistență pentru perioada rece a anului pentru cei mai vulnerabili în Republica Moldova”

Să dai hrană celui flămând este un angajament și o responsabilitate civică. Nimeni nu are curaj să conteste acest adevăr, chiar și cei care nu îl aplică în practică.

La moment Centru Multifunctional Dumitru Musteață implementează Proiectul ”Asistență pentru perioada rece a anului pentru cei mai vulnerabili în Republica Moldova” finanțat de către Crucea Roșie din Elveția, realizat în parteneriat cu AO ”CASMED” și Primăria Mihăileni.

Cantina Socială din cadrul Centrului Musteață oferă zilnic un prânz cald la domiciliu pentru 31 de beneficiari, printre care se regăsesc persoane vulnerabile, pensionari țintuiți la pat și persoanelor cu dezabilități din localitate.

În întocmirea meniului se ţine cont de starea de subnutriţie a populaţiei sărace, dar şi de vârsta şi starea de sănătate. Cu fiecare persoană în parte este semnată o anchetă socială, care în majoritatea cazurilor este îndeplinită la domiciliul beneficiarului de către asistentul social. Centrul Multifuncțional Dumitru Mustață și primăria Mihăileni stabileşte termenii de includere la Cantina Socială în conformitate cu principiul de a ajuta în primul rând pe cei mai nevoiaşi.

Pe lângă aceste activități, la moment, Centrul multifuncțional Dumitru Musteață are statut de Centrul raional pentru refugiați , de care au beneficiat până în prezent 109 refugiați. Astăzi în instituție sunt cazate 28 persoane din Ucraina inclusiv 12 copii.
Produsele alimentare și de primă necesitate sunt asigurate din donații de la persoane fizice, agenți economici.

În aceste timpuri dificile, Centru Multifuncțional Dumitru Musteață mulțumește fiecărui în parte pentru ajutorul substanțial adus și face un apel către comunitate de a le acorda suport în produse de primă necesitate și produse alimentare pentru gestionarea fluxului de refugiați.

Faptele bune continuă! Implică-te și TU!
Domnul să ne aibă în pază! Ne rugăm pentru PACE!

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Mesaj de felicitare cu prilejul sărbătorii de 8 martie

Niciodată cuvintele PACE și SĂNĂTATE nu au fost mai actuale! Să ne trăiți sănătoase în pace mult stimate Doamne!

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu