Încă un pas spre lansarea serviciului de gestionare a deșeurilor în localitățile Mihăileni și Ochiul Alb

În rezultatul licitației privind achiziționarea PUBELELOR destinate colectării deșeurilor nepericuloase menajere și evaluarea criteriilor solicitate, SRL TORECO, mun. Chișinău, a adjudecat cu cea mai avantajoasă ofertă din punct de vedere economic contractul de achiziție a 1008 pubele de 120 litri și saci eco pentru deșeuri, care au fost procurate cu suportul Proiectului ”MĂ IMPLIC”.

Pubelele au fost livrate la Mihăileni și urmează a fi preluate în gestionare de către ÎM Mihăileni Service, pentru a fi repartizate gospodăriilor din s. Mihăileni și s. Ochiul Alb.

Primăria Mihăileni, în parteneriat cu Primăria Ochiul Alb, Echipa de Inițiativă Comunitară, împreună cu cetățenii din aceste sate, depun eforturi comune pentru a crea serviciul comunal de gestionare a deșeurilor solide, cu suportul proiectului „MĂ IMPLIC”.

Conform acordului semnat cu Proiectul „MĂ IMPLIC” pe 28 ianuarie 2021, am primit servicii de consultanță și consolidare a capacităților, iar finanțarea care urmează (maximum 65.000 CHF-1200000 MDL) va contribui la crearea Serviciului de gospodărie comunală privind managementul deșeurilor solide, precum și să dezvolte pe termen lung abordări pentru a menține această infrastructură într-o formă bună și prestarea unor servicii de calitate, transparente și accesibile tuturor cetățenilor.

#maImplic#skatConsulting#solidwastemanagement#civicengagement

Skat Consulting Ltd.

Swiss Cooperation in Moldova

Primăria Mihăileni

Primaria Ochiul Alb

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Mesaj de felicitare cu prilejul Zilei Copilului

Dragi copii! Stimați părinți și bunici!

În această zi de sărbătoare primiți sincere felicitări prilejuite de Ziua internațională a copilului – 1 iunie! Este sărbătoarea bucuriei, bunătății, atenției și dragostei – tot ce este necesar copiilor noștri pentru o viață fericită!

Copiii sunt întruchiparea speranțelor noastre, a viitorului nostru! Ei sunt sensul vieții, a fericirii și a bogăției noastre! Toți noi avem o datorie – de a le oferi tuturor copiilor cât mai multă atenție, grijă, dragoste, de a le face viața lor cât mai fericită, luminoasă, frumoasă și memorabilă! Pentru ei trăim și muncim, dându-le toată căldura noastră, toată dragostea și atenția noastră!

Îndeosebi mulțumesc părinților, care creează condiții pentru sănătatea, bunăstarea și succesul copiilor. Mulțumesc profesorilor, care îi ajută să-și găsească talentele și capacitățile! Fie ca înțelegerea reciprocă și armonia să domnească întotdeauna în familiile și casele voastre!

Ne simțim mândri de copiii noștri inteligenți, talentați, promițători! Mulți dintre ei, în pofida vârstei destul de fragede, reprezintă cu succes localitatea noastră la evenimente sportive și culturale.

Dragi copii!

Vă felicit cu drag de Ziua internațională a copilului! Fie ca această zi să vă ofere multe clipe vesele și o bună dispoziție! Vă doresc o vacanță fascinantă și interesantă, aventuri frumoase de vară și împlinirea celor mai sacre dorințe!

Cu respect,

Primarul s. Mihăileni

Cecan Valerian

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Mesaj de felicitare cu ocazia ultimului sunet

Sărbătoarea „Ultimul sunet” devine pentru toată societatea nu numai un prilej de satisfacție, ci și un motiv de profundă meditare despre rolul educației și pedagogului în societate. Clopoțelul se aude azi în fiecare școală, sună cu bucurie pentru elevi, cu împlinire pentru profesori și cu puțină tristețe pentru absolvenți, care lasă în spate băncile școlii și pășesc cu încredere în viitor.

Vă aducem mulțumiri profunde, dascălilor procesului educațional, pentru dedicația și contribuția dvs. la dezvoltarea personalităţii fiecărui copil și la promovarea valorilor naționale și general-umane. Aţi fost şi rămâneţi promotorii bunătăţii, demnităţii şi înțelepciunii

Absolvenților ciclului primar, gimnazial și liceal vă dorim mult succes, perseverență, încredere în forțele proprii și determinare în realizarea cu succes a propriului proiect de carieră. să rămâneți mereu curioși, fermi în luarea deciziilor, insistenți în fața provocărilor și cu deplină încredere în forțele proprii. Să aveți mult succes la examenele de absolvire ale treptei de gimnaziu și de liceu.

Absolvenților, mult succes la examene și tuturor o vacanță minunată!

Cu respect și admirație,

Primarul s. Mihăileni

Cecan Valerian

Consiliul Local Mihăileni

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

La Mihăileni au demarat lucrările de construcție a unei porțiuni de alei pietonale

Cu suportul Consiliului Raional Rîșcani, conform planului de întreținere și reparație a drumurilor raionale, în s. Mihăileni au demarat lucrările de construcție a unei porțiuni de alei pietonale pe o lungime de 632 metri. Lucrările sunt realizate de către S.R.L. B.I.C.E. – INVEST – EUROPA, or. Bălți.

Valoarea totală a investiței 800000 MDL.

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Eficientizarea consumului de energie la Centrul Multifuncțional Dumitru Musteață din s. Mihăileni – proiect finalizat cu succes

Invazia Rusiei în Ucraina și folosirea surselor de energie pentru a exercita presiuni politice, au provocat o criză fără precedent. Drept urmare, prețurile pentru consumul de energie au crescut brusc, cetățenii și instituțiile publice a Republicii Moldova intrând în dificultate de plată. Investițiile în proiectele de eficiență energetică și resursele regenerabile și sustenabile sunt o oportunitate pentru a deveni independenți energetic.

Centrul Multifuncțional Dumitru Musteață este amplasat în intravilanul s. Mihăileni, r. Rîșcani, pe o suprafață de 0,4223 ha, construcția are o suprafață de 354.4 m2. Edificiul a fost construit cu suportul comunității, diasporei, primăriei, agenților economici, partenerilor FISM etc. A fost dat în exploatare în noiembrie 2015, respectiv clădirea se află într-o stare foarte bună, este termoizolată și are instalate termopane, ceea ce presupune o economie la agentul termic. Centrul este dotat cu echipamente moderne care le oferă prestarea serviciilor sociale beneficiarilor din localitate și refugiaților din Ucraina (inclusiv copii, persoane cu dezabilități și familii vulnerabile). De la începutul războiului din Ucraina această locație s-a transformat în centrul republican de plasament a refugiaților din Ucraina, care din 27 februarie 2022 până în prezent a găzduit în jur de 171 refugiați (femei, copii, persoane în etate, persoane cu dezabilități și animale de companie). Concomitent centrul deservește 30 de bătrâni țintuiți la pat din localitate cu prânzuri calde pregătite în cadrul Cantinei Sociale. Prânzurile sunt livrate la domiciliu de către angajați și voluntari din localitate. La fel circa 250 de persoane în etate beneficiază anul de plasament de zi și servicii sociale prestate gratuit.

În fața unor neajunsuri majore previzibile, cum ar fi crizele energetice și distrugerea echilibrului ecologic, energia solara ar putea constitui în viitorul apropiat principala sursă de electricitate globală. Soarele emite în mod continuu cantități uriașe de energie. Aceasta nu consumă sursele epuizabile de energie, nu are nici un impact dăunător asupra aerului, apei, nu ridică probleme de sănătate, şi nu produce deșeuri sau reziduuri, energia neconvențională este ecologică şi nu emite noxe.

Implementarea unui astfel de sistem scutește eliminarea în atmosferă de anumite cantități de dioxid de carbon. Un alt avantaj al energiei solare ar fi faptul că aceasta nu poate fi controlată şi este inepuizabilă. Eficientizarea energetică înseamnă și economia resurselor financiare ce pot fi direcționate spre alte necesități.

La inițiativa și cu suportul Asociația Băștinașilor Mihăilenarii de Pretutindeni, cu suportul UNDP Moldova, a Primăria Mihăileni și Centrului Multifuncțional Dumitru Musteață, a fost implementat proiectul „Eficiență energetică pentru Centrul Dumitru Musteață în gestionarea crizei refugiaților” din s. Mihăileni, r. Rîșcani. Manager de proiect Cristian Ion, administrator asociație.

Astfel, în urma implementării proiectului au fost instalate 20 panouri fotovoltaice, cu o capacitate de 10 kW.

Grație acestor măsuri au fost obținute:

– Producere kW a stației 10 kW anual – 224706 kW/an (64039,50 MDL/an);

– Consum kW a Centrului Multifuncțional Dumitru Musteață – 18231 kW/an (51960,06 MDL/an);

– Energie electrică salvată 4238,46 kW/an (12079,44 MDL/an);

– Reducerea emisiilor de CO2.

Valoarea totală a proiectului a constituit 297.515,00 lei.

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Convocarea ședinței ordinare Consiliului Sătesc Mihăileni

La 23 mai 2023, ora 14:30, în localul primăriei, sala de ședințe, vor avea loc lucrările ședinței ordinare a Consiliului Sătesc Mihăileni

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Anunț intenție creare Muzeul s. Mihăileni

Primăria Mihăileni în colaborare cu Casa de Cultură Mihăileni, Biblioteca Publică și comunitatea intenționează crearea Muzeului s. Mihăileni.

Doritorii de a contribui la dotarea și amenajarea viitorului edificiu, care ne va reprezenta localitatea, pot aduce fotografii, lucruri vechi artizanale, lucrări manuale, sau obiecte care credeți că au o valoare istorică și își vor regăsi locul aici, rugăm de a le aduce la sediul Casei de Cultură sau a Bibliotecii Publice.

Telefon de contact: 025676473

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Asociația Obștească ,,Casmed”, or.Bălți, angajează lucrător social în s. Mihăileni, r. Rîșcani.

Asociația Obștească ,,Casmed”, or.Bălți, angajează lucrător social în s. Mihăileni, r. Rîșcani.

Cerință față de candidați:

– dorința de a lucra cu persoanele vârstnice

– persoană responsabilă

Responsabilități principale:

– oferirea serviciilor sociale de îngrijiri la domiciliu pentru persoanele vârstnice.

Beneficii:

– salariu motivat,

– grafic de muncă flexibil,

– uniformă și echipament de protecție,

– biciclete pentru deplasare la pacienți,

Persoane interesate se pot adresa la primărie.

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Miting comemorativ a celor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial

Primăria Mihăileni și Casa de Cultură Vă invită Marți, 9 mai 2023, începând cu ora 09.00, la mitingul comemorativ a celor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial. Evenimentul va fi urmat de ceremonia de depunere de flori la monumentul eroilor căzuți din centrul localității.

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

„Ziua contribuabilului” la Mihăileni

Serviciul Fiscal de Stat informează că, la data de 12.04.2023, începând cu orele 09:00 până la 12:00 în incinta primăriei Mihaileni, va avea loc activitatea cu genericul „Ziua contribuabilului”.

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Festivalul Cântecelor Pascale ”Lumina învierii”

Învierea Domnului este una dintre cele mai importante și mai frumoase sărbători ale creștinătății, ea are darul de a aduce familia împreună, iar acest eveniment al Cântecelor Pascale cu genericul ”Lumina învierii”, organizat de către Biserica Acoperământul Maicii Domnului din s. Mihăileni și Secția Cultură Rîșcani, vine să unească în jurul tradițiilor și obiceiurilor noastre pascale întreaga comunitate din localitate și din afara ei, iar aceste cântece de laudă aduse Mântuitorului Hristos sunt o adevărată bucurie sufletească, care ne fac mai buni, mai milostivi.

Vă invităm Marți, 18 Aprilie 2023, începând cu ora 09:30, la Biserica Acoperământul Maicii Domnului din s. Mihăileni, r. Rîșcani să fiți parte a acestui eveniment, pentru promova cântecul popular de cult în spiritul valorilor creștine.

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Contabilului

Stimați contabili

Spilchin Mariana, Pintea Marionela, Cristina Musteață, Viorica Ursu,

Anual, pe 4 aprilie cinstim venerabilă profesie de contabil. Cu această ocazie, am deosebita plăcere să vă adresez cele mai sincere urări de sănătate, multe succese în realizarea activităţilor profesionale şi împliniri măreţe.

Profesia contabil este reprezentată în toate ramurile economiei naţionale, în sectorul public. Nici o întreprindere, instituţie, organizaţie, mică sau mare, nu poate fi concepută fără munca unui contabil. Prin munca şi dăruire de care dați dovadă, contribuiți la funcţionalitatea economiei naţionale.

La acest moment aniversar, vă doresc multă fericire, bunăstare şi prosperare, fie ca rezultatele obținute să Vă inspire spre stabilirea unor noi scopuri, să Vă conducă spre noi orizonturi şi performanţe majore.

Cu respect Primarul s. Mihăileni

Cecan Valerian

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

La mulți ani Domnule Secretar al Consiliului Sătesc

Stimat Domn Ion Cristian,

În această zi cu o conotație deosebită pentru Dumneavoastră, Vă adresăm cordiale felicitări, însoţite de sincere urări de sănătate, bunăstare şi noi împliniri.

Rezultatele remarcabile pe care le-aţi demonstrat pe parcursul anilor de activitate denotă profesionalismul, implicarea, dedicația și responsabilitatea cu care sunteți înzestrat, calități ce vă sunt călăuză și în activitatea de secretar al Consiliului sătesc Mihăileni.

dorim respectul și recunoștința celor din jur, ani rodnici și plini cu realizări remarcabile, pace și prosperitate.

La mulţi ani!

Cu deosebită considerațiune, colectivul primăriei Mihăileni

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

Solicităm respectuos de a avea grijă de câinii din curte

Stimați locuitori ai s. Mihăileni, solicităm respectuos de a avea grijă de câinii din curte, pentru a preveni situații în care atacă copii sau maturi care se deplasează undeva. Consecințele pentru sănătate din cauza unei sperieturi a unui animal care atacă sunt grave. În adresa Inspectoratului de Poliție Rîșcani au parvenit din partea mai multor cetățeni din localitate plângeri cauzate de aceste circumstanțe. Rugăm insistent de a contribui la diminuarea acestor împrejurări.

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

La mulți ani Doamnă contabil șef!

Stimată Doamnă contabil șef Spilchin Mariana!

Cu prilejul zilei de naștere, acceptați sincerele noastre felicitări și urări de succes în activitățile profesionale. Vă dorim sănătate multă, bunăstare, mereu cu dispoziție bună și bucurie!

Sunteți sprijinul financiar al instituției noastre. Vă dorim optimism și acuratețe, neînfricare și încredere în sine, noroc și legislație fiscală clară!

LA MULȚI ANI!

În categoria Noutăți | Lasă un comentariu

AVIZ angajare mediator comunitar

Primăria Mihăileni, r-l Rîşcani anunţă concurs repetat pentru ocuparea postului vacant de mediator comunitar (romi)
(conform Hotărîrii de Guvern Nr. 557 din 17.07.2013 pentru aprobarea Regulamentului-cadru cu privire la organizarea activităţii mediatorului comunitar)
Condiţiile de participare la concurs:

 1. Deţine cetăţenia Republicii Moldova;
 2. Studii medii (studiile medii speciale/superioare reprezintă un avantaj);
 3. Cunoaşte limba română și un avantaj la cunoașterea limbii romani;
 4. Nu are antecedente penale;
  Candidaţii pentru ocuparea funcţiei de mediator comunitar vor depune personal dosarul actelor la primăria Mihăileni, secretarului comisiei în termen de 20 zile calendaristice din ziua publicării anunţului.
  Dosarul de concurs cuprinde următoarele acte obligatorii:
 5. Cererea de înscriere la concurs, adresată primarului;
 6. Curriculum Vitae (în limba de stat);
 7. Copia actului de identitate;
 8. Copia certificatului/diplomei de absolvire a studiilor;
 9. Certificatul medical de sănătate;
  În cererea de participare la concurs se indică şi lista actelor depuse, cu numerotarea fiecărei file.
  Dosarele se depun la secretarul comisiei de la data publicării anunțului. Data limită de depunere a dosarelor este 05 aprilie 2023, ora 17:00.
  Telefon de contact: 0256-76-2-38 – Primăria Mihăileni
În categoria Noutăți | Lasă un comentariu